Lize Feryn, op Lokaal Boetiek in Deurne. (Deze foto is genomen voor de nieuwe coronamaatregelen van kracht waren.)
Volledig scherm
Lize Feryn, op Lokaal Boetiek in Deurne. (Deze foto is genomen voor de nieuwe coronamaatregelen van kracht waren.) © Julien Deboiserie

Handtassenatelier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er rechtstreeks bij ambachtslui”

HeuleOndernemersdorp Muster in Heule vormt zondag voor het eerst het decor voor Lokaal Boetiek. “Je koopt er rechtstreeks van Belgische makers met een hart voor ambacht. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires,…”, zegt organisator Sjarel Buysschaert. Lokaal Boetiek werkt samen met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. 

  1. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
    PREMIUM
    Kortrijk/Deerlijk/Gent

    Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

    Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.