Lize Feryn, op Lokaal Boetiek in Deurne. (Deze foto is genomen voor de nieuwe coronamaatregelen van kracht waren.)
Volledig scherm
Lize Feryn, op Lokaal Boetiek in Deurne. (Deze foto is genomen voor de nieuwe coronamaatregelen van kracht waren.) © Julien Deboiserie

Handtassenatelier Lize Feryn steunt eerste Lokaal Boetiek in Heule: “Je koopt er rechtstreeks bij ambachtslui”

HeuleOndernemersdorp Muster in Heule vormt zondag voor het eerst het decor voor Lokaal Boetiek. “Je koopt er rechtstreeks van Belgische makers met een hart voor ambacht. Denk maar aan juwelen, handtassen, accessoires,…”, zegt organisator Sjarel Buysschaert. Lokaal Boetiek werkt samen met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. 

 1. Bryan Reynolds kan zondag zijn debuut maken voor KV Kortrijk: “Club Brugge en Anderlecht hadden ook interesse”
  Voetbal 1A

  Bryan Reynolds kan zondag zijn debuut maken voor KV Kortrijk: “Club Brugge en Anderlecht hadden ook interesse”

  Bryan Reynolds stond in de belangstelling van Anderlecht, maar koos ervoor om de kleuren van KV Kortrijk te verdedigen. De 20-jarige huurling van de Italiaanse topploeg AS Roma kan zondagavond zijn debuut maken voor de Veekaa. KVK neemt het dan in het Guldensporenstadion op tegen landskampioen Club Brugge. Ook blauw-zwart had voor zijn transfer naar de Italiaanse hoofdstad interesse in de Amerikaan.
 2. AZ Delta helpt kinderen al spelend onder narcose te gaan via app Delta Valley: “Kinderen en ouders reageren enthousiast en ook de anesthesie verloopt vlotter”
  Roeselare/Torhout/Menen/Kortrijk

  AZ Delta helpt kinderen al spelend onder narcose te gaan via app Delta Valley: “Kinderen en ouders reageren enthousi­ast en ook de anesthesie verloopt vlotter”

  Kinderen kunnen in AZ Delta vanaf nu al spelend onder narcose gaan voor een operatie. Dit dankzij Delta Valley, een app specifiek ontwikkeld om de angst bij kinderen voor hun operatie of onderzoek onder narcose te verminderen. Het spel werd gemaakt door studenten van de afdeling Digital Art and Entertainment van de Howest in samenwerking met AZ Delta en neemt kinderen mee in een fantasiewereld waar ze al blazend een boze tovenaar verdrijven. “Wie blaast, moet meteen daarna opnieuw inademen. Het is die reflex die ervoor zorgt dat kinderen sneller het ‘slaapgas’ opnemen om onder anesthesie te gaan”, aldus anesthesieverpleegkundige Niels Bogaerts, bezieler van Delta Valley.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.