Silke gaat stage lopen in één van de woonzorgcentra. Dat verdient een bloemetje, vindt schepen Philippe De Coene (sp.a).
Volledig scherm
Silke gaat stage lopen in één van de woonzorgcentra. Dat verdient een bloemetje, vindt schepen Philippe De Coene (sp.a). © Henk Deleu

Handen te kort in door corona getroffen rusthuizen Zorg Kortrijk, dus springen studenten verpleegkunde bij: “Schrik houdt ons niet tegen”

KortrijkVanaf vrijdag zullen 46 studenten verpleegkunde van Rhizo in Kortrijk het personeel van de vijf OCMW-rusthuizen in Kortrijk, die handen te kort komen, versterken. Zonder risico is de job niet, nu het aantal coronabesmettingen in de rusthuizen stijgt. “Of we geen schrik hebben? Een beetje, maar dat mag je niet tegenhouden als je in de zorg werkt”, zegt studente Silke Flo.

 1. Rekent zwembaduitbater Lago miljoenenverlies door corona aan Kortrijk door? “Steun nodig na half jaar zonder inkomsten”
  Kortrijk/Zwevegem

  Rekent zwembaduit­ba­ter Lago miljoenen­ver­lies door corona aan Kortrijk door? “Steun nodig na half jaar zonder inkomsten”

  Een financiële bom op de gemeenteraad van Zwevegem maandagavond. Daar raakte bekend dat Lago 1,1 miljoen euro extra vraagt voor het sportbad daar, om het verlies door de coronasluiting te compenseren. Wat staat Kortrijk dan straks te wachten? “Het bedrag zal voor Kortrijk nog hoger zijn, maar we zijn die oefening nog aan het maken”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck.
 2. N-VA steunt sp.a niet over schrappen vernieuwing kanaal Bossuit-Kortrijk: “Gaat over duizenden jobs”
  Kortrijk

  N-VA steunt sp.a niet over schrappen vernieu­wing kanaal Bos­suit-Kort­rijk: “Gaat over duizenden jobs”

  Dat sp.a het dossier voor de vernieuwing van het kanaal Bossuit-Kortrijk naar de prullenmand verwijst en de honderden miljoenen euro’s liever naar meer verkeersveiligheid op de ring rond Kortrijk (R8) ziet gaan, zint N-VA niet. “Geen economie zonder goeie verbindingen op het water”, zegt Kortrijks schepen en Vlaams parlementair Axel Ronse (N-VA). “Dit gaat over duizenden jobs.”
 1. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona