Modezaak Brooklyn verspreidde deze ludieke foto. Photoshop natuurlijk. Maar er zit een boodschap achter. Want de Kortrijkse handelaars vragen om mobiele toiletten in de stad te plaatsen, tot de horeca weer open is.
Volledig scherm
Modezaak Brooklyn verspreidde deze ludieke foto. Photoshop natuurlijk. Maar er zit een boodschap achter. Want de Kortrijkse handelaars vragen om mobiele toiletten in de stad te plaatsen, tot de horeca weer open is. © Brooklyn

Handelaars in Kortrijk vragen mobiele toiletten, nu horeca dicht is: “Blijf gastvrij, onze omzet is al met de helft gedaald”

KortrijkDe horecasluiting straalt ook af op de handel. “Sinds maandag draaien we van de ene dag op de andere 50 procent minder omzet”, zegt Ubbe Descamps van modezaak Brooklyn in de Korte Steenstraat. “Kortrijk doet er goed aan om mobiele toiletten te zetten, tot de horeca weer open is.”

 1. Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsector uit: “We rechten onze rug”
  Kortrijk

  Kortrijk roept inwoners op om één keer per week takeaway te bestellen en rolt steunplan voor horeca- en eventsec­tor uit: “We rechten onze rug”

  De horeca zit op slot, maar toch niet helemaal. Wie in Kortrijk op takeaway inzet of ermee start, krijgt een premie van 250 euro van de stad. Verder geven experts hen een gratis socialmediatraining. En Kortrijk bundelt alle takeaway-initiatieven op een site. “We nemen zo als stad het voortouw en rechten onze rug. We hopen dat elke Kortrijkzaan minstens één keer per week takeaway bestelt”, zeggen schepen van Economie Arne Vandendriessche en schepen van Evenementen Kelly Detavernier. Daar blijft het niet bij: er liggen nóg premies klaar voor de horeca- en eventsector. We gaan er dieper op in.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Verkeerschaos aan kruispunt Appel tijdens ochtendspits: “Mogelijk nog even verwarring, maar alle signalisatieborden staan er nu”
  Kortrijk

  Verkeers­cha­os aan kruispunt Appel tijdens ochtend­spits: “Mogelijk nog even verwarring, maar alle signalisa­tie­bor­den staan er nu”

  Het slot zat ook dinsdagochtend nog niet op het kruispunt Appel in Kortrijk, waar sinds september 2019 ingrijpende werken bezig zijn. Nieuwe signalisatie kwam te laat en was niet voor iedereen duidelijk. Sommige chauffeurs negeerden de verbodsborden. Anderen keerden, om weer weg te kunnen rijden. Er was bij momenten verkeerschaos. “We gaan de politie vragen om een oogje in het zeil te houden. En probeer de omgeving te vermijden, indien dat mogelijk is”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (sp.a).
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?