Goed tien dagen geleden was er nog protest tegen de tijdsbeperking, zoals van handelaars Yves Vuylsteke, Hein Casier en Thimothy Vuylsteke in de Leiestraat. De handelaars krijgen nu alsnog gelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Goed tien dagen geleden was er nog protest tegen de tijdsbeperking, zoals van handelaars Yves Vuylsteke, Hein Casier en Thimothy Vuylsteke in de Leiestraat. De handelaars krijgen nu alsnog gelijk. © Henk Deleu

Handelaars, horecabazen en shoppers opgelucht: maximum 2 uur bovengronds kortparkeren valt weg

Het pas in augustus ingevoerde nieuwe parkeerbeleid in Kortrijk wordt twee maanden later al deels bijgestuurd. Maximum twee uur bovengronds kortparkeren valt binnenkort weer weg. Tot opluchting van handelaars en shoppers, die de tijdsbeperking niet klantvriendelijk vonden. “Als er geen draagvlak is, moet je durven ingrijpen”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a).

 1. Coronacrisis dwarsboomt opening nieuw eetcafé Jazz in hartje Kortrijk: “Hopelijk mogen we nog in 2020 starten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Coronacri­sis dwarsboomt opening nieuw eetcafé Jazz in hartje Kortrijk: “Hopelijk mogen we nog in 2020 starten”

  Tijl Depoortere (49) en Lex Vlooswijk (52) waren er helemaal klaar voor om komende woensdag 21 oktober Jazz te openen, een nieuw eetcafé met rustige jazz en funkmuziek, in de Persijnstraat. “Hopelijk mogen we nog in 2020 de eerste klanten ontvangen. En hopelijk hebben ook wij recht op steunmaatregelen, al zijn we nog niet opgestart. We verliezen de moed niet.”
 2. Kortrijk krijgt al zeker twintig winterterrassen: “Vijf keer meer dan een jaar geleden”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt al zeker twintig winterter­ras­sen: “Vijf keer meer dan een jaar geleden”

  De stad Kortrijk heeft al twintig aanvragen voor winterterrassen goedgekeurd. “Vijf keer meer dan een jaar geleden”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). Toch is er ook twijfel. Tien cafébazen zien af van hun plannen sinds de coronamaatregelen verstrengd zijn en straks mogelijk nog aangescherpt worden. Ontdek hier over welke zaken het gaat.
 3. Daling van aantal besmettingen in Kortrijk op zondag 18 oktober

  46 positieve testen in Kortrijk op zondag 18 oktober

  In Kortrijk zijn er op één dag 46 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 71. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 316 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kortrijk komt dat getal nu op 410 te liggen. Kortrijk heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement