Onder ander in het Sint-Amandscollege, een van de haltes langs de wandeling, krijgen de wandelaars een stukje uit Claus' boek voorgelezen.
Volledig scherm
Onder ander in het Sint-Amandscollege, een van de haltes langs de wandeling, krijgen de wandelaars een stukje uit Claus' boek voorgelezen. © Deleu

"Haat-liefdeverhouding met Kortrijk"

KORTRIJKDe stad Kortrijk brengt met een luisterwandeling hulde aan Hugo Claus. Het is vandaag precies tien jaar geleden dat de schrijver-kunstenaar op 78-jarige leeftijd overleed. Claus bracht een groot deel van zijn kindertijd door in Kortrijk.

 1. Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdeprovincialer FC Aalbeke: “Meedraaien in de top vijf”
  Voetbal Derde provinciale C

  Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdepro­vin­ci­a­ler FC Aalbeke: “Meedraaien in de top vijf”

  Rodrigue Derycke wordt komend seizoen de nieuwe trainer van derdeprovincialer FC Aalbeke. Hij volgt er Piet Timmerman op. Rodrigue Derycke is momenteel assistent-trainer bij eersteprovincialer White Star Lauwe. “Met Rodrigue haalt de club iemand binnen met de nodige ervaring en communicatieve vaardigheden om onze ploeg te laten meedraaien in de top vijf”, aldus manager Gaël Agneray.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen