De Beheerstraat krijgt weer een dubbele rijrichting en rode fietspaden aan beide kanten. Parkeren zal niet kunnen. De busstrook verdwijnt.
Volledig scherm
De Beheerstraat krijgt weer een dubbele rijrichting en rode fietspaden aan beide kanten. Parkeren zal niet kunnen. De busstrook verdwijnt. © Henk Deleu

Grote werken in stationsbuurt komen er nu echt aan

De grote werken voor een nieuwe stationsbuurt komen er nu echt aan. Omdat de aanleg van een parking onder het Conservatoriumplein en een wegtunnel vanaf de rotonde Panorama tot in de Lambrechtlaan bijzonder ingrijpend is, zijn er vanaf maandag eerst tal van voorbereidende werken om de verkeersveiligheid te garanderen. Zo krijgen omleidingswegen een nieuw wegdek en vooral nieuwe fietspaden. Een overzicht van wat er allemaal te gebeuren staat.

 1. Ook politiek steunt de horeca: schepen Vandendriessche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway
  Kortrijk

  Ook politiek steunt de horeca: schepen Vanden­dries­sche en vriendin bestellen voortaan élke dag takeaway

  Schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) steunt de horeca in Kortrijk door voortaan élke dag takeaway te bestellen, zeker vier weken lang. “Ik heb een deal met mijn vriendin, met de belofte om vaak voor gezonde gerechten te kiezen”, knipoogt de Heulenaar. Wie zelf geen zin heeft om te koken, maar de lokale horeca wil steunen: Het Laatste Nieuws en HLN.be lijsten alle takeaways op. Wie zijn takeaway met heerlijke gerechten in heel onze regio in de kijker wil stellen, wacht niet langer en doe het nu. Zo werd er via HLN al bijna 200.000 keer naar takeaway in de buurt gezocht.
 1. Oeps! Havik mispakt zich kostelijk aan konijn
  Play
  dieren

  Oeps! Havik mispakt zich kostelijk aan konijn

 2. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen