Een beeld van drukte in de Lange Steenstraat in Kortrijk, een beeld dat we de komende weken niet meer zullen zien.
Volledig scherm
Een beeld van drukte in de Lange Steenstraat in Kortrijk, een beeld dat we de komende weken niet meer zullen zien. © Henk Deleu

Grote maatregelen tegen corona, veel creativiteit en solidariteit in Kortrijk, Waregem en Menen: blijf het hier live volgen

De scholen houden de deuren vanaf maandag gesloten, restaurants en cafés gaan na vrijdagavond onherroepelijk dicht, voor winkels gelden strengere regels. Maar de maatregelen vergen creatieve oplossingen. Hoe pakt de school van uw kind de mogelijke opvang aan de komende weken? Bij welke zaken kan je nu terecht om eten te bestellen in de regio Kortrijk? Volg het hier.

 1. Speelgoedwinkeluitbaters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsjeblieft bij de kleine zelfstandige”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Speelgoed­win­kel­uit­ba­ters geven de ultieme cadeautips voor 6 december: “Maar Sint, koop je cadeaus alsje­blieft bij de kleine zelfstandi­ge”

  De zaakvoerders van drie kleine speelgoedwinkels in Kortrijk hebben enkele ultieme tips voor de Sint. Maar vooral: ze roepen de Sint op om bij hén hun boodschappen te doen, want -voor mocht je het nog niet gehoord hebben- deze coronacrisis weegt loodwaar op de kleine zelfstandigen. “Wat we nu meemaken, is zó surreëel”, zegt Machteld Lioen van Mac’Li.
 2. Rekent zwembaduitbater Lago miljoenenverlies door corona aan Kortrijk door? “Steun nodig na half jaar zonder inkomsten”
  Kortrijk/Zwevegem

  Rekent zwembaduit­ba­ter Lago miljoenen­ver­lies door corona aan Kortrijk door? “Steun nodig na half jaar zonder inkomsten”

  Een financiële bom op de gemeenteraad van Zwevegem maandagavond. Daar raakte bekend dat Lago 1,1 miljoen euro extra vraagt voor het sportbad daar, om het verlies door de coronasluiting te compenseren. Wat staat Kortrijk dan straks te wachten? “Het bedrag zal voor Kortrijk nog hoger zijn, maar we zijn die oefening nog aan het maken”, zegt centrummanager Elewin Werbrouck.
 3. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance