Een beeld van drukte in de Lange Steenstraat in Kortrijk, een beeld dat we de komende weken niet meer zullen zien.
Volledig scherm
Een beeld van drukte in de Lange Steenstraat in Kortrijk, een beeld dat we de komende weken niet meer zullen zien. © Henk Deleu

Grote maatregelen tegen corona, veel creativiteit en solidariteit in Kortrijk, Waregem en Menen: blijf het hier live volgen

De scholen houden de deuren vanaf maandag gesloten, restaurants en cafés gaan na vrijdagavond onherroepelijk dicht, voor winkels gelden strengere regels. Maar de maatregelen vergen creatieve oplossingen. Hoe pakt de school van uw kind de mogelijke opvang aan de komende weken? Bij welke zaken kan je nu terecht om eten te bestellen in de regio Kortrijk? Volg het hier.

 1. De coronacijfers in Kortrijk van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Kortrijk van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Kortrijk minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 252. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Kortrijk op 327 te liggen. Omdat Kortrijk meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpende coronamaatregelen hebben zware gevolgen”
  West-Vlaanderen

  Voka West-Vlaanderen: “Ingrijpen­de coronamaat­re­ge­len hebben zware gevolgen”

  “We begrijpen dat er nu moet ingegrepen worden en dat het bestrijden van de pandemie noodzakelijk is, maar de maatregelen komen hard aan bij onze ondernemingen. Het forse steunpakket dat aangekondigd wordt, zal noodzakelijk zijn om hard getroffen ondernemingen te redden, maar we dringen er ook op aan dat de bestaande coronamaatregelen ter ondersteuning van de bedrijven, zowel Vlaams als federaal, snel verlengd worden tot midden volgend jaar.” Dat zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen in een reactie op de sluiting van de horeca.