Illustratiebeeld van een bushalte aan de achterkant van het station in Kortrijk, in de Tacklaan
Volledig scherm
Illustratiebeeld van een bushalte aan de achterkant van het station in Kortrijk, in de Tacklaan © Henk Deleu

Groot-Kortrijk kan komende jaren 148 haltes verliezen: “Tot één kilometer wandelen om de bus te nemen”

KortrijkEr kunnen in Groot-Kortrijk de komende jaren 148 bushaltes van De Lijn geschrapt worden. “Haltes die veel gebruikt worden, blijven uiteraard”, liet Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) eerder weten. Maar volgens PVDA gaat het om een kaalslag. “Tot veertig procent van de haltes dreigt te sneuvelen”, zegt Natalie Eggermont. De linkse partij voerde maandagavond vóór de gemeenteraad actie door een symbolische uitvaart te houden, met een drie meter lange geknutselde bus.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Daar is ze! Zara (19) is jongste vrouw die ooit solo de wereld rond vloog
  Play
  Wevelgem / Sint-Genesius-Rode

  LIVE. Zara Rutherford (19) is geland in Kortrijk en is daarmee de jongste vrouw ooit die solo de wereld rond vloog

  Met een brede glimlach en onder massale persbelangstelling en applaus is de Belgisch-Britse pilote Zara Rutherford (19) vanmiddag geland op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem. Na een wereldreis van vijf maanden waarbij ze over 52 landen vloog is ze de jongste vrouw die ooit alleen de wereld rond vloog. Haar voorgangster deed het op haar dertigste. Daarmee verbreekt ze het record meteen met iets meer dan 10 jaar.
 1. Omikron jaagt coronacijfers door het dak, kaap van 10.000 besmettingen per week sneuvelt: “1 op 20 Zuid-West-Vlamingen positief”
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Omikron jaagt coronacij­fers door het dak, kaap van 10.000 besmettin­gen per week sneuvelt: “1 op 20 Zuid-West-Vlamingen positief”

  Er waren tijdens de week van donderdag 13 tot en met woensdag 19 januari 10.758 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 2.939 (+38 procent) meer dan amper twee dagen geleden. Er is ook weer een nieuw dagrecord, met 2.658 vastgestelde besmettingen op woensdag 19 januari. “Eén op twintig Zuid-West-Vlamingen testte de voorbije twee weken positief”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsvereniging W13. De ziekenhuiscijfers blijven stabiel, met in AZ Groeninge 33 coronapatiënten op de gewone afdeling en vier op intensieve zorgen.