Paul Elstak, tijdens de signeer- en fotosessie op het Overbekeplein
Volledig scherm
Paul Elstak, tijdens de signeer- en fotosessie op het Overbekeplein © Peter Lanssens

Grondlegger van de gabbercultuur Paul Elstak signeert in Kortrijk

KortrijkDimitri Christiaens (40) stuntte door Paul Elstak naar Kortrijk te halen voor een signeer- en fotosessie op het Overbekeplein. “Paul Elstak is de grondlegger van de gabbercultuur, de Rolling Stones van de hardcore”, zegt de zaakvoerder van hardcore- en streetwearshop DC’s Special.

 1. Louis en Gilles Vandecaveye in het internationaal beachcircuit: “De progressie is zichtbaar”
  beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye in het internatio­naal beachcir­cuit: “De progressie is zichtbaar”

  De nationale beachcompetitie ligt eventjes stil en van die onderbreking in de ‘Geberit Beach Tour’ hebben Louis en Gilles Vandecaveye geprofiteerd om in het internationaal circuit te stappen. Vorige week namen de Kortrijkse broers in het Turkse Balikesir deel aan een ‘future-toernooi’ dat georganiseerd werd door de FIVB. De mannen verdedigden op een sterke manier de Belgische kleuren.
 2. Het onwaarschijnlijke verhaal van Wasim (44): in Syrië nooit een voet in de keuken gezet, nu opent hij zijn eigen falafelrestaurant in Kortrijk
  PREMIUM
  kortrijk

  Het onwaar­schijn­lij­ke verhaal van Wasim (44): in Syrië nooit een voet in de keuken gezet, nu opent hij zijn eigen falafelres­tau­rant in Kortrijk

  Wasim Bayazid (44) had tot enkele jaren geleden nog nooit een voet in een keuken gezet, maar dankzij het falafelrecept van zijn grootmoeder kon de Syrische vluchteling in Kortrijk een cateringzaak uitbouwen als Mr Falafel. Dit weekend opent Wasim ook een fysiek restaurant: Fluffy Falafel. Vrienden hielpen hem de zaak verbouwen met een budget van amper 300 euro.
 3. Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”
  Kortrijk

  Tweede Vlaams Belang raadslid stopt er mee: “Moe om in een circus te spelen”

  Bijna een jaar nadat Jacques Demeersseman (78) opstapte en sindsdien als onafhankelijke zetelt, verliest Vlaams Belang een tweede gemeenteraadslid in Kortrijk. Nu is ook Jan Deweer (75) opgestapt. Hij wil zelfs geen raadslid meer zijn. “Ik ben de autoritaire manier van werken in de raad beu. Ik wil niet meer meespelen in een circus vol slechte clowns”, is het enige wat Jan Deweer er zelf kwijt over wil. Hij streed als gemeenteraadslid vooral voor de Vlaamse zaak.
 4. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?