Jennifer Catteau en Florent Rys van ByGoudy, samen met partner Thomas Gaeta van Rcos Solutions, in de coworking
Volledig scherm
Jennifer Catteau en Florent Rys van ByGoudy, samen met partner Thomas Gaeta van Rcos Solutions, in de coworking © Henk Deleu

Groepspraktijk voor kappers en barbiers opent aan winkelcentrum K in Kortrijk: “Kosten delen is de toekomst”

KortrijkByGoudy opent begin oktober op de hoek van de Sion- en Wijngaardstraat, aan het winkelcentrum K in Kortrijk. “Dokters, tandartsen en kinesisten openen al langer groepspraktijken, wij vinden het hoog tijd dat kappers en barbiers volgen”, zeggen initiatiefnemers Jennifer Catteau (29) en Florent Rys (30). “ByGoudy is volgens ons de eerste coworkingruimte voor kappers in Vlaanderen.”

  1. Politie wil ongrijpbare internetcriminelen stapje voor blijven met preventieve website: “Beter voorkomen dan genezen”
    Kortrijk/Roeselare/Koksijde/Diksmuide

    Politie wil ongrijpba­re internet­cri­mi­ne­len stapje voor blijven met preventie­ve website: “Beter voorkomen dan genezen”

    Vier politiezones uit onze provincie die al een tijd samenwerken, bundelen nu ook de krachten tegen cybercriminelen. Een website die netjes alle vormen van oplichterij via het internet oplijst maar ook tips geeft om niet in de val te lopen, moet een waardevolle troef worden. Tegelijk trekt de politie ook naar de burger, scholen en verenigingen, om te sensibiliseren. “En onze teams die cybercriminelen proberen te ontmaskeren, worden uitgebreid.”
  1. Jongeman (22) voor rechter voor smaad aan politie
    Kortrijk

    Jongeman (22) voor rechter voor smaad aan politie

    De politie merkte de jongeman in september vorig jaar op terwijl hij zijn mondmasker niet droeg. “Ze spraken de jongeman daarover aan en vroegen hem om zijn masker op te zetten”, zei het Openbaar Ministerie. “Maar hij reageerde meteen met een scheldtirade. Hij zei dat hij schijt had aan de politie en de coronamaatregelen.” De jongeman werd een minnelijke schikking aangeboden, maar die betaalde hij niet. Hij kwam ook niet opdagen voor zijn proces en is nu veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht dagen en een geldboete van 400 euro.
  2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.