Kortrijk drumt opende gisteren metalfestival Alcatraz.
Volledig scherm
Kortrijk drumt opende gisteren metalfestival Alcatraz. © Henk Deleu

Gratis drinkwater op festivalweide Alcatraz, maar niét op de camping: “Maar eigen water meebrengen mag”

kortrijkAlcatraz doet dit weekend heel wat inspanningen om festivalgangers veilig door de hitte te loodsen. Zo zijn er op de heetste uren van de dag gratis flesjes water beschikbaar op de weide. Op de camping is er echter géén gratis drinkwater voorzien, zo liet een lezer ons weten, en dat verwachtte ze wel in deze warmte. “Maar wij kunnen nu ook niet iedereen het hele weekend van gratis drank voorzien, he”, zegt Bernard De Riemacker.

 1. Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynaere: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynae­re: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”

  Vooral het steeds zwaarder doorwegende nachtwerk gaf de doorslag voor Bart Decruynaere (56) en Eveline Decreus (56) om een punt te zetten achter bakkerij Decruynaere. “Ik had het maandag zeer moeilijk emotioneel, maar sinds dinsdag is het vooral genieten van de laatste momenten met de klanten”, zegt Eveline. Iedere klant krijgt op de laatste dag een mellow cake als attentie mee.
 2. Op zoek naar orgineel geschenk? Emiel (26) en Stéphanie (30) combineren in KADEE cadeaupakketten hoogstaande producten met belevenisbonnen
  Kortrijk/Wielsbeke/Brugge

  Op zoek naar orgineel geschenk? Emiel (26) en Stéphanie (30) combineren in KADEE cadeaupak­ket­ten hoogstaan­de producten met belevenis­bon­nen

  Fraai samengestelde en mooi verpakte themaboxen vol Belgische producten. Telkens gecombineerd met een bon voor een brunch, gastronomie, bistronomie of wellness beleving. Dat is de originele insteek van KADEE, een start-up van Emiel Kerckaert en Stéphanie Desmet. KADEE gifts gaat in Kortrijk een samenwerking aan met het hippe ontbijt- en koffiehuis Tarterie op de Grote Markt.