Het graf van Johny Turbo met van links naar rechts Tony Decruyenaere, Sebastien Maes, Christian Carlier en Simon Clinckemaillie.
Volledig scherm
Het graf van Johny Turbo met van links naar rechts Tony Decruyenaere, Sebastien Maes, Christian Carlier en Simon Clinckemaillie. © Alexander Haezebrouck

Graf Johny Turbo ligt vlak achter Guldensporenstadion: “Elke thuismatch klinkt Vis in de Leie tot hier”

KortrijkNiet veel supporters van Kv Kortrijk weten dit, maar het graf van Johny Turbo ligt eigenlijk vlak achter het Guldensporenstation. Fan Sebastien Maes wil daar verandering in brengen. “Mocht Johny dit geweten hebben voor zijn dood, hij was tevreden geweest”, vertelt Johny’s zijn broer, Christian Carlier (72).

 1. Ze is er: de nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke
  Marke/Bissegem

  Ze is er: de nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke

  De nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke ligt sinds vanmiddag op haar plaats, een belangrijke mijlpaal voor de werken die in september vorig jaar van start gingen. Het duurt wel nog tot februari voor de brug weer opengesteld wordt voor het verkeer: de brug moet immers nog verder afgewerkt worden. Met de opening van de brug wordt dan meteen ook het eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Driekerkenstraat, een beslissing die al voor heel wat protest zorgde.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.