Arthur De Sloover (centraal), tijdens de festiviteiten in Brussel zaterdagnamiddag
Volledig scherm
PREMIUM
Arthur De Sloover (centraal), tijdens de festiviteiten in Brussel zaterdagnamiddag © BELGA

Gouden Lion Arthur is terug in Kortrijk: “Ik moet eerst naar apotheek, want ben in finale stuk van mijn rechterwijsvinger kwijtgespeeld”

KortrijkDe enige West-Vlaamse Red Lion Arthur De Sloover (24) is thuis. Het begint bij de eerste olympische kampioen ooit in Kortrijk door te dringen hoe fel de gouden plak in het hockey leeft. “Al dat volk in Brussel zaterdagnamiddag, toen we in een open bus door het centrum reden, fantastisch! Het doet nu deugd om weer in Kortrijk te zijn. Ik had een mooie jeugd in deze kleine en gezellige stad.”

  1. Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaanse pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”
    Kortrijk

    Sofie (46) opent Pizzeria Sofia, met échte Napolitaan­se pizza’s: “Tijdens lockdown in Napels lessen gevolgd”

    Sofie Delbeke (46) opent op donderdag 21 oktober Pizzeria Sofia, met echte Napolitaanse pizza’s, op het Sint-Maartenskerkhofplein 8. Napolitanen kwamen speciaal naar Kortrijk, om er steen per steen een Napolitaanse oven te bouwen. Meer nog: Sofie zet ook twee ervaren Italiaanse pizzakoks in. “We brengen een stukje Napels naar Kortrijk, op het mooiste pleintje van de stad.” Opmerkelijk: klanten van de pizzeria kunnen met het project ‘Hart van Kortrijk’ minderbedeelden steunen.