Het zwembad in Heule.
Volledig scherm
Het zwembad in Heule. © Peter Lanssens

Goed nieuws voor Heule: zwembad Lagaeplein blijft zeker open tot 2028

Schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) sleutelt samen met beheerder Lago aan een plan om het zwembad Lagaeplein in Heule tot 2028 open te houden. Daar hangt wel een investering aan vast om het zwembad up-to-date te houden. “Uitstekend nieuws”, zegt Nick Verhaeghe van sportcafé Lagaeplein.

 1. Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboete omdat ze samen broodje eten: “Geldklopperij, er los over”
  Kortrijk

  Vijf studenten krijgen in totaal 1.250 euro coronaboe­te omdat ze samen broodje eten: “Geldklop­pe­rij, er los over”

  Vijf studenten kregen recent een boete van 1.250 euro. Omdat ze samen een broodje aten op een bankje, op de Grote Markt in Kortrijk. Ze gingen licht in de fout omdat een coronamaatregel stelt dat enkel een samenscholing van maximum vier personen mag. “Dit gaat niet meer over preventie of over de strijd tegen corona, dit is pure geldklopperij”, reageert een ouder. “De politie beboet voortaan overal meteen, niet enkel in Kortrijk”, reageert burgemeester Ruth Vandenberghe.
 2. Gault&Millau bekroont in Kortrijk V-Chocolatier by Sweertvaegher, Vercruysse en Beugnies Les Chocolats
  Kortrijk/Marke

  Gault&Millau bekroont in Kortrijk V-Chocola­tier by Sweertvaeg­her, Vercruysse en Beugnies Les Chocolats

  Gault&Millau heeft voor de vijfde keer een selectie van beste chocolatiers bekendgemaakt. Ze staan in de nieuwe gids ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg 2021’. De selectie gebeurde op basis van anonieme proeverijen door topchefs en inspecteurs. In Kortrijk zijn er drie zaken opgenomen in de gids: V-Chocolatier by Sweertvaegher, Vercruysse en Beugnies Les Chocolats.
 1. Omstreden bedrijf Devamix krijgt nieuwe vergunning, maar wel zonder asbestverwerking én aan strenge voorwaarden
  Harelbeke/Zwevegem/Kortrijk

  Omstreden bedrijf Devamix krijgt nieuwe vergunning, maar wel zonder asbestver­wer­king én aan strenge voorwaar­den

  Het bedrijf Devamix, gelegen in de Beneluxlaan langs het kanaal Bossuit-Kortrijk in Stasegem, krijgt een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie West-Vlaanderen. Op proef, zonder het luik asbestverwerking in omdat er massaal protest was van omwonenden, aan strenge voorwaarden en voor maximum een jaar. Na een jaar wordt de proefvergunning geëvalueerd.