De leraar stond terecht in het gerechtsgebouw van Kortrijk.
Volledig scherm
De leraar stond terecht in het gerechtsgebouw van Kortrijk. © LSI

Godsdienstleraar terecht voor slag
aan leerlinge (16)

Een 58-jarige godsdienstleerkracht van het Guldensporencollege in Kortrijk heeft zich voor de rechter in Kortrijk moeten verantwoorden voor een slag aan een 16-jarige leerlinge. “Een foute reactie, maar ik was op van het getreiter”, aldus Ronny C.

2 reacties

 • Sjonny Martero

  2 jaar geleden
  Vroeger was het anders. Je kreeg een lap rond je oren van de leraar en als je thuis kwam nog ene. Was er meer respect en discipline? Ja. Was het beter? Ja. Zijn we er van dood gegaan? Neen. Heb ik er ook nog ene gehad? Ja. Heb ik er uit geleerd? Ja.Was het een goede leraar? Ja. En nu? Naar de rechtbank.
 • Frederic Ruelle

  3 jaar geleden
  Wat jammer voor de leraar!!! Die mens zal wel geen vuistslag gegeven hebben... Mijn dochters speelden toch nooit met pepperspray in de klas hoor... Alle steun naar de leraar!!!
 1. Nelle (43) van muziekcafé Pand.A slaakt noodkreet: “Financieel en mentaal uitgeput, enkel dankzij hecht team houden we nog vol”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nelle (43) van muziekcafé Pand.A slaakt noodkreet: “Financieel en mentaal uitgeput, enkel dankzij hecht team houden we nog vol”

  De omikronvariant blijft toeslaan. De zoveelste klap voor veel horecazaken na al twee jaar zo goed als alleen maar ellende. “We zijn aan het eind van ons Latijn. We hebben een topteam, maar moeten elkaar elke dag oppeppen om verder te doen. Het mag nu echt niet lang meer duren, anders zullen we moeten opgeven”, zucht Nelle Vanleeuwen (43) van muziekcafé Pand.A.
 2. Guldensporencollege vraagt duidelijke regels: “Ook wij sluiten niet automatisch klassen vanaf vier besmettingen”
  Kortrijk

  Guldenspo­ren­col­le­ge vraagt duidelijke regels: “Ook wij sluiten niet automa­tisch klassen vanaf vier besmettin­gen”

  Het Guldensporencollege Kaai schakelt tot en met vrijdag 28 januari over naar afstandsonderwijs. “Uit noodzaak, want er zijn te veel leerkrachten afwezig door besmettingen”, zegt algemeen directeur Elke Vandekerckhove. Maar het Guldensporencollege sluit net zoals de secundaire scholengroep Rhizo niet automatisch meer klassen vanaf vier besmettingen. “We willen duidelijke regels.”
 3. Kortrijkse scholengroep volgt bewust quarantaineregels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettingen”
  Play
  Kortrijk

  Kortrijkse scholen­groep volgt bewust quarantai­ne­re­gels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettin­gen”

  “We starten geen ‘antibeweging’, we blijven het virus ernstig nemen en we blijven streven naar een veilige omgeving voor leerlingen en personeel, maar niet meer met deze maatregelen”, staat in een open brief van alle directies van de Kortrijkse secundaire scholengroep Rhizo, gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Door het hoge aantal besmettingen met de omikronvariant vinden zij het onhoudbaar om de huidige quarantaineregels nog te volgen. Ook het Guldensporencollege in Kortrijk vraagt naar duidelijke regels.