illustratiebeeld van een studente, op zoek naar een kamer
Volledig scherm
PREMIUM
illustratiebeeld van een studente, op zoek naar een kamer © Vertommen

Gezocht: kotmadammen. “Indische studenten wijken zelfs naar Brussel uit omdat ze hier geen huisvesting vinden”

KortrijkOm een acuut kotentekort op te vangen, roept de stad met de nieuwe campagne ‘Student zoekt Kotmadam’ Kortrijkzanen op om kamers te verhuren. Zo zoekt de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) nog een oplossing voor zeker twintig vooral internationale studenten. “Het laatste wat we willen is dat studenten niet studeren bij ons omdat ze geen kot vinden”, zegt Simon Clinckemaillie, diensthoofd studentenhuisvesting voor Howest en UGent campus Kortrijk.

  1. N-VA wil neutraliteit in PTI in Kortrijk: “Hoofddoek dragen niet wenselijk, al blijven we pluralistische school wel steunen”
    Kortrijk

    N-VA wil neutrali­teit in PTI in Kortrijk: “Hoofddoek dragen niet wenselijk, al blijven we pluralisti­sche school wel steunen”

    Het provinciebestuur van West-Vlaanderen gaat niet in op een vraag van N-VA om het gebruik van religieuze, politieke en filosofische symbolen te verbieden in het provinciaal technisch instituut (PTI) in Kortrijk. Dat blijkt uit het antwoord van de deputatie op een vraag van Johan De Poorter (N-VA), tijdens de provincieraad van dinsdag 22 november. Daar is De Poorter niet blij mee.