Een archieffoto uit 2010 toen André Sabbe (vooraan) en zijn echtgenote in het stadhuis van Kortrijk werden gehuldigd voor hun zestigste huwelijksverjaardag.
Volledig scherm
PREMIUM
Een archieffoto uit 2010 toen André Sabbe (vooraan) en zijn echtgenote in het stadhuis van Kortrijk werden gehuldigd voor hun zestigste huwelijksverjaardag. © JVK

Gewezen wielercommissaris André Sabbe (97) overleden: “Het wereldkampioenschap was zijn hoogtepunt”

KORTRIJKIn beperkte familiekring heeft de uitvaart van André Sabbe (97) uit Kortrijk plaatsgevonden. Meer dan veertig jaar lang was hij nationaal wedstrijdcommissaris in het wielrennen. Door de organisatoren en renners was hij heel graag gezien. “Naar de koersen gaan was een groot deel van zijn leven”, zegt zijn dochter Brigitte.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse: “Maar een exacte kopie wordt het niet”
  Gent / Antwerpen / Kortrijk

  Bookz&Booze opent vestiging in Antwerpen, ook Kortrijk heeft interesse: “Maar een exacte kopie wordt het niet”

  Het concept Bookz&Booze uit de Gentse Hoogpoort slaat duidelijk aan. Drie jaar na de opening start er in augustus ook een vestiging op de Antwerpse Vrijdagmarkt. Aan het roer zal Jan Chalmet staan, al zijn hele leven lang bevriend met Ief Stuyvaert, bedenker van het concept. “Het concept staat of valt met wie er in de winkel staat", zegt Ief. “Bij Bookz&Booze koop je vooral verhalen.”