de linkshandige Jurgen Vandenweghe met Menen thuis in de derby tegen Knack Roeselare
Volledig scherm
de linkshandige Jurgen Vandenweghe met Menen thuis in de derby tegen Knack Roeselare © Bart Vandenbroucke/vdb

Gewezen topvolleyballer Jurgen ‘Boem Boem’ Vandenweghe (48) is overleden, goed voor maar liefst 150 selecties voor de nationale ploeg

BISSEGEM/MENEN/TORHOUTIn de aula van uitvaartcentrum Ghillemyn in Moorsele vindt op donderdag 23 september om 10 uur de uitvaart van gewezen topvolleyballer Jurgen Vandenweghe (48) plaats. In de toenmalige ere-divisie speelde deze linkshandige aanvaller acht jaar lang voor Desimpel Torhout en nadien nog twee jaar Menen.

 1. Vlaams Belang stelt zich vragen over detentiehuis op Hoog Kortrijk: “We roepen de buurt tot verzet op”
  Kortrijk

  Vlaams Belang stelt zich vragen over detentie­huis op Hoog Kortrijk: “We roepen de buurt tot verzet op”

  Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kondigde vrijdag aan dat er een gesloten detentiehuis voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden in gewezen rusthuis Lichtendal op Hoog Kortrijk komt. “We roepen de buurt op om zich te verzetten, minstens tot alle openstaande vragen uitgeklaard zijn”, zegt parlementair en Kortrijks Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch.
 2. 140 vrijwilligers trekken naar door overstroming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronterende ervaring”
  Kortrijk

  140 vrijwilli­gers trekken naar door overstro­ming getroffen Trooz om puin te ruimen: “Een confronte­ren­de ervaring”

  Drie maanden (!) na de zware overstromingen in Wallonië blijken er nog steeds heel wat inwoners dik in de miserie te zitten. De Deerlijkse brandweerman Juan Herrero doet daar iets aan. Samen met enkele andere mensen bracht hij afgelopen zaterdag 140 vrijwilligers op de been om in het dorp Trooz de schade te gaan herstellen. “De nood is nog altijd hoog, vooral met de winter voor de deur.”