Annemie Dufromont, in het vernieuwde De Vreemde Eend
Volledig scherm
Annemie Dufromont, in het vernieuwde De Vreemde Eend © Henk Deleu

Geschenkenzaak De Vreemde Eend in nieuw jasje: “Ik sla zo persoonlijke bladzijde om, na ongeval”

KortrijkDe Vreemde Eend in de Wijngaardstraat 24 zit in een nieuw jasje. Zaakvoerster Annemie Dufromont nam deel aan Design in Shops. Dat is een project van de stad Kortrijk, waarbij elke geselecteerde handelaar een subsidie krijgt om de winkel te laten vernieuwen door een internationaal bekende designer. Het pand waar De Vreemde Eend in huist, werd over drie verdiepingen gerenoveerd.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. “Druk is lokaal moordend”: Burgemeester van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk

  “Druk is lokaal moordend”: Burgemees­ter van Kuurne maakt zich zorgen, nu steeds meer politici stoppen

  Burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne kroop dinsdagmiddag in zijn pen, na de aankondiging van Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) dat hij als schepen stopt in Kortrijk en uit de politiek stapt. “Het wantrouwen in de politiek groeit, de druk van sociale media overheerst. Er is de laatste drie jaar onwezenlijk veel veranderd”, vindt Francis Benoit. Eén op de tien schepenen stapte al op in Vlaanderen, sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.