Buurtbewoners kwamen dinsdagavond samen op het pleintje op het einde van de Goedendaglaan. Ze maken zich zorgen over de plannen van Aquafin.
Volledig scherm
Buurtbewoners kwamen dinsdagavond samen op het pleintje op het einde van de Goedendaglaan. Ze maken zich zorgen over de plannen van Aquafin. © Henk Deleu

Gepland pompstation bedreigt groen plein, buurt houdt petitie: “Jammer om met klimaatopwarming stukjes natuur op te geven”

KortrijkEen gepland pompgebouw aan het einde van de Goedendaglaan in Kortrijk zet kwaad bloed. Bewoners uit de wijk vrezen dat het pompgebouw een groot deel van een groen pleintje zal inpalmen en vragen Aquafin in een petitie om een alternatieve locatie te zoeken. Volgens Aquafin is dat niet nodig. Er loopt een bouwaanvraag. Het stadsbestuur van Kortrijk moet hierin adviseren.

 1. “Snelheidsduivels teisteren fietsstraten”: stad belooft ook in Heule politiecontroles
  Heule

  “Snelheids­dui­vels teisteren fietsstra­ten”: stad belooft ook in Heule politiecon­tro­les

  Het gerucht dat de fietszone in het centrum van Heule wordt uitgebreid, klopt niet. Het ging wel degelijk om een stoot van Heule naar aanleiding van de Tinekesfeesten. Wél zeker is dat de regels in de huidige fietszone massaal genegeerd worden. “Auto’s scheuren er door de straten en halen fietsers in”, waarschuwde CD&V-gemeenteraadslid Mia Cattebeke op de raad. “We zijn op de hoogte, de politie zal ook in Heule controleren”, reageerde schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Wie de regels niet respecteert en door de politie betrapt wordt, krijgt een boete van 58 euro.
 2. Vlaams Belang plant op 9 oktober betoging tegen verhuis moskee: “We gaan massaal mobiliseren en een vuist maken”
  Kortrijk

  Vlaams Belang plant op 9 oktober betoging tegen verhuis moskee: “We gaan massaal mobilise­ren en een vuist maken”

  Vlaams Belang wil op 9 oktober samen met een buurtcomité betogen tegen de verhuis van moskee Atakwa naar de vroegere Bio-Planet en Dreamland in de Brugsesteenweg, waar een nieuw religieus en cultureel centrum gepland is. “We willen massaal mobiliseren en een duidelijke vuist maken tegen dit waanzinnige project”, stelt VB-fractieleider Wouter Vermeersch in een mededeling.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.