Een Opel Corsa brandde uit aan de Mosselbank in Kortrijk.
Volledig scherm
Een Opel Corsa brandde uit aan de Mosselbank in Kortrijk. © LSI

Geparkeerde auto gaat in vlammen op in Kortrijk

KortrijkAan de Mosselbank in Kortrijk is vrijdagavond een Opel Corsa van een bewoonster van een flatgebouw in de buurt in vlammen opgegaan. De motor brandde volledig uit.

 1. Druk kruispunt in Bissegem krijgt facelift: stad werkt verloederd pand weg, vroeger gebouw van drankenhandel KAVA wordt gesloopt
  Bissegem

  Druk kruispunt in Bissegem krijgt facelift: stad werkt verloederd pand weg, vroeger gebouw van drankenhan­del KAVA wordt gesloopt

  De stad Kortrijk koopt een leegstand pand in de Meensesteenweg 312, aan het drukke kruispunt met de Gullegemsesteenweg en Heulsestraat. Het verloederde pand wordt vernieuwd of gesloopt. Aan de overkant wordt het vroeger gebouw van drankenhandel KAVA gesloopt, om de omgeving te vergroenen. Er zijn verderop ook plannen met het oud gemeentehuis en een aanpalende slagerij. De projecten kaderen in een masterplan om het centrum van Bissegem op te waarderen.
 2. Vaccinatie brede bevolking start, 85-plussers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzorgers op om te helpen”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vaccinatie brede bevolking start, 85-plus­sers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzor­gers op om te helpen”

  De start van de vaccinatie van de brede bevolking wenkt, ook in VAXPO in Xpo. Waar de inwoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke welkom zijn. De 85-plussers zijn vanaf maandag 15 maart als eerste aan de beurt. Familie, vrienden en/of mantelzorgers: help 85-plussers die niet goed snappen hoe ze een afspraak moeten bevestigen en/of niet in staat zijn om zelf naar VAXPO te komen. 85-plussers kunnen ook gratis beroep doen op wijkteams, vrijwilligers of de taxisector. Iedereen krijgt hulp. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten.
 1. “Van onze 250 horecabazen stopte nog niemand”: coronacrisis eist (nog) geen slachtoffers bij brouwerij Omer Vander Ghinste
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke

  “Van onze 250 horecaba­zen stopte nog niemand”: coronacri­sis eist (nog) geen slachtof­fers bij brouwerij Omer Vander Ghinste

  De tweede verplichte horecasluiting duurt nu al vier maanden, maar toch moet Omer Vander Ghinste nog niet op zoek naar nieuwe huurders. De brouwerij uit Bellegem heeft 250 horecapanden in eigendom. “Uitbaters maken de balans pas op zodra de horeca weer open mag”, zegt woordvoerder Nicolas Degryse. “Al raakt bij velen het spaarpotje wel stilaan op”, waarschuwt zaakvoerder Bert De Brabandere van de gelijknamige brouwerij uit Bavikhove.
 2. “Eindelijk mijn drie pasgeboren achterkleinkinderen vastnemen”: 85-plussers roepen op tot vaccineren
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  “Eindelijk mijn drie pasgeboren achter­klein­kin­de­ren vastnemen”: 85-plus­sers roepen op tot vaccineren

  85-plussers kunnen zich vanaf maandag 15 maart als eerste laten vaccineren. Hoe reageert deze kwetsbare groep? We laten vier van hen aan het woord in Kortrijk, onder wie Antoon Sansen (89): “Wie weigert, is stupide”, zegt de ereburgemeester. Er wordt alles aan gedaan om alle 85-plussers uit Kortrijk, Harelbeke en Kuurne te overtuigen zich te laten vaccineren in het centrum VAXPO in Kortrijk Xpo. En om hen ter plaatse te krijgen. Want niet iedereen kan op hulp van familie rekenen.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"