Gepantserd Wezen staat nu in de voortuin van De Branding.
Volledig scherm
Gepantserd Wezen staat nu in de voortuin van De Branding. © Henk Deleu

Gepantserd Wezen siert voortuin in Leeuw van Vlaanderenlaan

KortrijkVoor 27 sculpturen die in het regionaal Erfgoeddepot Trezoor in Heule staan te niksen, wordt een passende plek in Kortrijk gezocht. De stad stelde hiervoor de vraag aan Kortrijkzanen zelf en kreeg veertig aanvragen binnen. Het beeld Gepantserd Wezen van Gerard Holmens kreeg nu een plaats in de Leeuw van Vlaanderenlaan, in de voortuin van De Branding.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Nachtwerken aan sporen houden omwonenden wakker: “Buurt niet op de hoogte gebracht, dat is verkeerd”
  Kortrijk

  Nachtwer­ken aan sporen houden omwonenden wakker: “Buurt niet op de hoogte gebracht, dat is verkeerd”

  Er zijn deze week onderhoudswerken aan sporen in het rangeerstation in de Marksesteenweg in Kortrijk. Die gebeuren ’s nachts, tot ongenoegen van omwonenden die uit hun slaap gehouden worden. “We gingen in de fout door de buurt vooraf niet op de hoogte te brengen”, geeft woordvoerder Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel toe. “Onze excuses hiervoor. De werken zijn na vrijdagnacht voorbij.”
 3. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Lucas Rougeaux (KV Kortrijk) maakt zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League: “Ik heb geprobeerd me te tonen aan de coach”
  Voetbal 1A

  Lucas Rougeaux (KV Kortrijk) maakt zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League: “Ik heb geprobeerd me te tonen aan de coach”

  KV Kortrijk speelde dinsdagavond 1-1 gelijk tegen Sporting Charleroi. Lucas Rougeaux kopte de Kerels op voorsprong, maar zeven minuten later trapte Bayo de gelijkmaker voorbij Ilic in doel. Charleroi kwam nog enkele keren goed opzetten, maar Ilic pakte uit met enkele prima reddingen. De West-Vlamingen konden na de wedstrijd dan ook leven met een puntendeling.
 2. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.