Vluchtelingen, zoals hier aan het Klein Kasteeltje in Brussel, grijpen vaak elke strohalm aan die hen geboden wordt om in ons land te kunnen blijven.
Volledig scherm
Vluchtelingen, zoals hier aan het Klein Kasteeltje in Brussel, grijpen vaak elke strohalm aan die hen geboden wordt om in ons land te kunnen blijven. © Marc Baert

Genaturaliseerde vluchteling (38) helpt migranten aan verblijfsdocumenten, dubieuze rol voor Iraans-christelijke gemeenschap

Kortrijk/Kuurne/Deerlijk/WaregemDe onderzoeksrechter in Brugge heeft een 38-jarige man uit Waregem aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij zou migranten aan verblijfsdocumenten hebben geholpen, onder het mom dat ze zich tot het protestantisme hebben bekeerd waardoor ze niet meer terug kunnen naar hun land van herkomst.

  1. Vrienden houden muziektreffen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldigend”
    PREMIUM
    Kortrijk/Bellegem

    Vrienden houden muziektref­fen om jong gezin van vijf na brand aan nieuw huis te helpen: “We staan er niet alleen voor, de steun is overweldi­gend”

    Bijna drie maanden nadat Peter Eeckhout, Debbie Neirijnck en hun drie kinderen hun ecologische woning in Bellegem in vlammen zagen opgaan, klaart de hemel steeds meer op, met dank aan tal van initiatieven om hen weer op weg te helpen. Vrienden houden vandaag zaterdag 21 mei een muziektreffen voor het gezin, aan biercafé Gainsbar op de Vlasmarkt in Kortrijk. “Mede door alle hulp hopen we binnen twee jaar een nieuw huis te hebben”, vertelt Peter ‘Keide’ Eeckhout.