illustratiebeeld
Volledig scherm
illustratiebeeld © stad Kortrijk

Gebruik Thuisloket in de lift: tot 8 op 10 akten en attesten digitaal aangevraagd

KortrijkIn de eerste helft van 2021 zijn 15.513 akten en attesten opgevraagd bij burgerzaken. 78 procent van de aanvragen gebeurde digitaal via het Thuisloket. Dat is het hoogste aantal sinds de invoering van het Thuisloket. Zowat de helft (47,5 procent) van de akten en attesten werd volledig automatisch bezorgd aan de aanvrager, zonder tussenkomst van een stadsmedewerker.

 1. Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynaere: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Na 60 jaar valt doek over bakkerij Decruynae­re: “We verliezen het beste brood van de wereld, we blijven verweesd achter”

  Vooral het steeds zwaarder doorwegende nachtwerk gaf de doorslag voor Bart Decruynaere (56) en Eveline Decreus (56) om een punt te zetten achter bakkerij Decruynaere. “Ik had het maandag zeer moeilijk emotioneel, maar sinds dinsdag is het vooral genieten van de laatste momenten met de klanten”, zegt Eveline. Iedere klant krijgt op de laatste dag een mellow cake als attentie mee.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.