De brand vernielde de keuken,linksboven op de eerste verdieping boven het gloednieuw wokrestaurant, in de Wandelingstraat in Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand vernielde de keuken,linksboven op de eerste verdieping boven het gloednieuw wokrestaurant, in de Wandelingstraat in Kortrijk. © Hans Verbeke

Frietketelbrand zorgt voor zware schade boven restaurant dat volgende maand de deuren opent

KortrijkIn Kortrijk is woensdagnacht brand uitgebroken op de eerste verdieping boven een gloednieuw wokrestaurant. Niemand raakte gewond, maar de schade is groot. Dit vooral omdat de bewoner water gooide op zijn brandende frietketel... Met een vuurzee tot gevolg. Een tiental omwonenden werden geëvacueerd.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Izegem na thriller voorbij Kortrijk naar volgende bekerronde
  HANDBAL BEKER VAN BELGIË

  Izegem na thriller voorbij Kortrijk naar volgende bekerronde

  De eerste wedstrijd na acht maand onderbreking werd voor Apolloon Kortrijk en HC Izegem meteen een klepper van formaat. In de eerste ronde van de Beker van België stonden beide eerstenationalers tegenover elkaar. In een uitermate sfeervolle Lange Munte ging Izegem met het kleinste verschil en de zege lopen: na een uur wees het scorebord 19-20 aan en zo mogen de Izegemnaars na ‘de swarming derby’ naar de volgende bekerronde.
 1. “Fietsstraten? Zeg maar tuningstraten”: politie plant extra controles, want automobilisten blijven snel rijden en fietsers inhalen waar dat niet mag
  PREMIUM
  Marke/Heule/Kortrijk/Lendelede/Kuurne

  “Fietsstra­ten? Zeg maar tuningstra­ten”: politie plant extra controles, want automobi­lis­ten blijven snel rijden en fietsers inhalen waar dat niet mag

  Twee jaar na de invoering van de eerste fietszone in Kortrijk, die in het centrum, worden de regels in fietsstraten nog steeds vaak met de voeten getreden. Zo liepen op Sint-Anna in Marke samen elf chauffeurs tegen de lamp bij controles op maandag en dinsdag. Ook in het centrum van Heule wordt de fietszone niet altijd gerespecteerd. “We zijn op de hoogte en blijven controleren”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). “Wellicht weet nog steeds niet iedereen dat inhalen niet mag”, meent Wies Callens van de Fietsersbond.
 2. Van bootvluchteling tot chef: Trung Hoang opent straks brasserie aan Izegems kasteel Blauwhuis: “Ik ga voor niet-alledaagse smaakcombinaties”
  PREMIUM
  Izegem

  Van bootvluch­te­ling tot chef: Trung Hoang opent straks brasserie aan Izegems kasteel Blauwhuis: “Ik ga voor niet-alledaagse smaakcombi­na­ties”

  Hij werd geboren op een boot nadat zijn ouders Vietnam ontvluchtten. Hij reisde de wereld rond en roerde in de potten in verschillende sterrenrestaurants in Parijs en Brussel. Maar nu ruilt chef Trung Hoang (42) uit Kortrijk dat internationale toneel in voor een culinair avontuur in Izegem. Hij verzamelde een ervaren team rond zich om van het Koetshuis bij kasteel Blauwhuis een gastrobar van formaat te maken.