Pop in Store werd dinsdagmiddag in OBIN gelanceerd. We zien (vlnr) schepen Wouter Allijns, ontwerpster Floriane Leblong en Stijn Debaillie en Sébastien Hylebos van Designregio Kortrijk
Volledig scherm
Pop in Store werd dinsdagmiddag in OBIN gelanceerd. We zien (vlnr) schepen Wouter Allijns, ontwerpster Floriane Leblong en Stijn Debaillie en Sébastien Hylebos van Designregio Kortrijk © Henk Deleu

Franstalige jonge ontwerpsters verkopen in Kortrijkse winkels: “Perfecte geschenken voor eindejaar”

KortrijkDe stad Kortrijk en Designregio Kortrijk slaan de handen in elkaar met het nieuwe Pop In Store. Vier handelszaken ontvangen Franstalige ontwerpers, die er tot 15 januari hun producten verkopen. “Dit uniek internationaal project geeft designers van over de grens de kans om in Kortrijk een nieuwe markt aan te boren. En de deelnemende handelaars spelen deze aantrekkelijke cross-over uit om tijdens de eindejaarsperiode extra klanten naar hun zaak te lokken”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester).

  1. Constantin (30) lanceert eerste elektrische deelfietsen in Kortrijk: “Ritje kost 35 eurocent per minuut, app toont je de veiligste weg”
    Kortrijk

    Constantin (30) lanceert eerste elektri­sche deelfiet­sen in Kortrijk: “Ritje kost 35 eurocent per minuut, app toont je de veiligste weg”

    Nieuw in Kortrijk: vijftig elektrische deelfietsen van smove.city. “Kortrijk is de eerste stad in Vlaanderen die voor smove.city kiest. Daar ben ik fier op, want het is mijn thuisstad. En ik waardeer dat de mensen hier recht voor de raap zijn. Dat is belangrijk naar feedback toe”, zegt Constantin Vermoere uit Bissegem, de jonge ondernemer die twee jaar geleden met smove.city begon.