De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Fransman (38) voor rechter na achtervolging met snelheden tot 220 kilometer per uur

Kortrijk / TourcoingEen 38-jarige Fransman moest zich maandag voor de rechter verantwoorden voor een levensgevaarlijke achtervolging in oktober vorig jaar op de autosnelweg in Kortrijk. Hij riskeert vier maanden cel omdat hij de politie met opzet zou hebben willen aanrijden tijdens die achtervolging.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Kortrijk verliest Novelle, bekende boekhandel houdt uitverkoop: “Nieuw evenement Boektopia komt te laat voor mij”
  Kortrijk

  Kortrijk verliest Novelle, bekende boekhandel houdt uitverkoop: “Nieuw evenement Boektopia komt te laat voor mij”

  Novelle, een onafhankelijke boekhandel met cafeetje, sluit de deuren op het Overbekeplein. Er is wel eerst nog een uitverkoop, tot eind dit jaar. “Ik verloor te veel door de coronacrisis, het is beter om in schoonheid af te sluiten. Aan alle trouwe klanten: bedankt voor de lieve berichtjes. Die doen oprecht deugd. We bouwden samen iets moois op”, zegt Liesbeth Van Herzeele.
 2. Schud je dansbenen los aan Justitiepaleis, op gratis festival Justice Served
  Kortrijk

  Schud je dansbenen los aan Justitiepa­leis, op gratis festival Justice Served

  Het collectief Asfalt Events, organisator van kleine tot middelgrote events in het Kortrijkse, en Discoteca Formula schudden finaal de coronacrisis van zich af. Door komend weekend de derde editie van het gratis festival Justice Served te houden, aan het Justitiepaleis. Van hiphop over disco tot house... het is tijd om weer te dansen! Er zijn maximum 400 bezoekers tegelijk welkom, om het coronaveilig te houden. Wie er zeker bij wil zijn, komt dus best vroeg naar Justice Served.