De inzameling van voedseloverschotten op zaterdagochtend. Vlnr: Andres Declercq (Caffè Lungo), Arnout Vercruysse (Food Act 13), diensthoofd voeding Yves Deceuninck en Vincent Desimpel (Caffè Lungo).
Volledig scherm
De inzameling van voedseloverschotten op zaterdagochtend. Vlnr: Andres Declercq (Caffè Lungo), Arnout Vercruysse (Food Act 13), diensthoofd voeding Yves Deceuninck en Vincent Desimpel (Caffè Lungo). © Henk Deleu

Food Act 13 lanceert nieuwe oproep aan horeca: “Wij willen voedseloverschotten ophalen en verdelen”

Een (late) oproep van de stad Kortrijk om zaterdagochtend voedseloverschotten voor minderbedeelden in te zamelen in De Nieuwe Lente in Heule, leverde geen stormloop op. Er daagden vier zelfstandigen en een moeder op. Het voedseldistributieplatform Food Act 13 lanceert nu een nieuwe oproep, om vanaf volgende week nog veel meer voedseloverschotten bij de horecazaken op te halen.

  1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
    HLN Shop

    Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

    Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.