De flitswagen van de politiezone Vlas liep behoorlijk wat averij op bij de botsing op het kruispunt van de R8 met de Gentsesteenweg, op de grens van Kortrijk en Harelbeke.
Volledig scherm
De flitswagen van de politiezone Vlas liep behoorlijk wat averij op bij de botsing op het kruispunt van de R8 met de Gentsesteenweg, op de grens van Kortrijk en Harelbeke. © Hans Verbeke

Flitswagen buiten strijd na alweer een botsing op berucht kruispunt Den Hert

Kortrijk/HarelbekeOp het kruispunt van de R8 met de Gentsesteenweg, in de volksmond gekend als ‘Den Hert’, botsten woensdag kort voor de middag twee auto’s, waaronder een flitswagen van de politie. Dat gebeurde toen één van de bestuurders geen voorrang gaf op het ongevalgevoelige kruispunt.

 1. Lange files aan kruispunt Appel, voor noodzakelijke aanleg voetpad
  Kortrijk

  Lange files aan kruispunt Appel, voor noodzake­lij­ke aanleg voetpad

  Er staan sinds begin deze week vaak lange files op het kruispunt Appel. Dat blijft tot en met donderdag 2 december (deels) zo. Want er wordt in de Magdalenastraat momenteel een voetpad doorgetrokken. Nodig om er de veiligheid van voetgangers te vergroten. Wie het kruispunt kan vermijden, doet dat best tot eind deze week. “De hinder is maar voor enkele dagen, dank voor het geduld”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (Vooruit).
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 3. Moedeloosheid neemt toe in AZ Groeninge: “Dit is de coronagolf van de jeugd, overweeg een pauze in de scholen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Moedeloos­heid neemt toe in AZ Groeninge: “Dit is de coronagolf van de jeugd, overweeg een pauze in de scholen”

  Er liggen zeventig coronapatiënten in AZ Groeninge in Kortrijk en tientallen personeelsleden zijn buiten strijd, waardoor er steeds meer zorg afgebouwd wordt. “In de maatschappij gaat alles er redelijk normaal aan toe, terwijl we in het ziekenhuis in crisis zitten. Die tegenstrijdigheid is confronterend. Het wordt steeds moeilijker”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren.