Een simulatiebeeld van de fietssnelweg, tussen de Doorniksesteenweg aan restaurant Colmar en de Oudenaardsesteenweg. Waar nu een reservatiestrook voor de voltooiing van de ring rond Kortrijk ligt
Volledig scherm
Een simulatiebeeld van de fietssnelweg, tussen de Doorniksesteenweg aan restaurant Colmar en de Oudenaardsesteenweg. Waar nu een reservatiestrook voor de voltooiing van de ring rond Kortrijk ligt © stad Kortrijk

Fietssnelweg aan Colmar en park op overkapping E17? Kortrijk lost beelden om bij weg te dromen

KortrijkDe stad Kortrijk heeft recent in een officieel advies aan de Vlaamse overheid herhaald niet achter de huidige plannen voor de voltooiing van de ring rond Kortrijk (R8) te staan. De stad wil liever een groene zone en een fietssnelweg tussen de Doornikse- en Oudenaardsesteenweg. Daar is nu een beeld van. Dat werd getoond tijdens een infovergadering over de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor het nieuwe stadsdeel LOOF in de Doorniksewijk.

  1. B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalidatie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”
    Harelbeke / Izegem

    B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalida­tie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”

    Jan Vandorpe uit Harelbeke en zijn partner Filip Van Branteghem uit Izegem baten al elf jaar een B&B in Umbrië uit. Daar beleven ze hun Italiaanse droom, al werd die in 2015 wel abrupt verstoord toen Jan een zware hartaanval kreeg. Een transplantatie en lange revalidatie volgde. Om alles een plaats te geven, schreef het koppel alles neer in het boek ‘Van 130 kilometer per uur naar…0 in één cruciale seconde’, dat al aan zijn derde druk toe is.