Als het sneeuwt, moet er geruimd worden. Maar inspelen op al dan niet verwachte vorst en ijzel is een pak moeilijker.
Volledig scherm
Als het sneeuwt, moet er geruimd worden. Maar inspelen op al dan niet verwachte vorst en ijzel is een pak moeilijker. © Hans Verbeke

Fietspaden niet gestrooid: tientallen mensen komen ten val door ijzel

KortrijkIn Kortrijk waren dinsdagmorgen de fietspaden niet gestrooid en dat hebben ze geweten op de spoedafdeling van AZ Groeninge. “Regen op een bevroren ondergrond heeft ons verrast”, zegt schepen van mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Woensdagmorgen is het mogelijk opnieuw glad.

 1. Omikron raast: in week tijd 2.115 Kortrijkzanen en 7.819 Zuid-West-Vlamingen positief
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Omikron raast: in week tijd 2.115 Kortrijkza­nen en 7.819 Zuid-West-Vlamingen positief

  Er waren tijdens de week van dinsdag 11 tot en met maandag 17 januari 7.819 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 3.145 (+67 procent) meer dan vijf dagen geleden. Omikron raast dus ook door onze regio verder. En het einde lijkt niet in zicht, want op maandag 17 januari was er een absoluut dagrecord met 2.052 vastgestelde besmettingen. “Alle records worden gebroken”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsvereniging W13. “In één week tijd raakte 2,5 procent van alle Zuid-West-Vlamingen en 2,7 procent van alle Kortrijkzanen besmet.”
 1. “Met een band minder raasden ze met 190 per uur over de E403”: Vier inbrekers gearresteerd na dolle achtervolging
  Roeselare / Kortrijk / Moeskroen

  “Met een band minder raasden ze met 190 per uur over de E403”: Vier inbrekers gearres­teerd na dolle achtervol­ging

  Na een spectaculaire achtervolging van een 30-tal kilometer heeft de politie zaterdagochtend vier van vijf Franse inbrekers kunnen klissen. De daders werden betrapt bij een inbraak in Roeselare. Tijdens een dollemansrit via de E403, die Kortrijk passeerde, werden snelheden tot 200 kilometer per uur gehaald. Pas in Moeskroen kwam de auto tot stilstand, maar nog gaven niet alle inbrekers zich gewonnen.
 2. Dief steelt op trein dierbaar Mariabeeldje van Markenaar (59): “Het bracht mijn grootvader én overgrootvader geluk aan het front”
  Marke

  Dief steelt op trein dierbaar Mariabeeld­je van Markenaar (59): “Het bracht mijn grootvader én overgroot­va­der geluk aan het front”

  Een 59-jarige man uit Marke is op de trein van Brussel naar Oostende, vlak voor Gent-Sint-Pieters, bestolen. Een dief ging er met zijn portefeuille vandoor. Daarin stak een Mariabeeldje, dat dierbaar is voor de Markenaar. “Mijn grootvader had het bij zich tijdens de Tweede Wereldoorlog en had het zelf van zijn vader gekregen, die ermee aan het front zat tijdens WOI”, vertelt de man.
 3. Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen
  Kortrijk

  Kortrijk na Warmste Week nu gaststad voor Week van de Belgische Muziek: StuBru gaat live in Leiestraat, finale De Nieuwe Lichting bij Wilde Westen

  Studio Brussel staat van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari in het teken van muziek van eigen bodem. Kortrijk is dit jaar gaststad. En dat betekent heel wat, zoals de finale van De Nieuwe Lichting in concertzaal Wilde Westen en reportages op muzikale plaatsen. De live StuBru-uitzendingen gebeuren in de Leiestraat 24. “Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk, we voelen er ons als een vis in het water”, lacht Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel.
 4. Vijf weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper
  PREMIUM
  Heuvelland/Ieper/Kortrijk/Ardooie/Zwevezele

  Vijf weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen: wandelen in Dranouter, slippen in Kortrijk en koken in Ieper

  Of je nu last had van het fameuze Blue Monday-gevoel of niet, af en toe lijken die donkere en mistige winterdagen wel eindeloos. Maar geen nood, want ook deze week doken we voor je de activiteitenkalender in en verzamelden we vijf tips uit de Westhoek, de Mandelstreek en de Leiestreek voor het weekend van 22 en 23 januari. Zo kan je al dan niet samen met het gezin de batterijtjes even opladen.