Een sfeerbeeld van een vorige editie, in Lauwe
Volledig scherm
Een sfeerbeeld van een vorige editie, in Lauwe © Maxime Petit

Festival For Friends trekt naar Kortrijk: “Hopelijk slaat nieuwe aanpak aan, we gaan voor 2.000 bezoekers”

Kortrijk/LauweFestival For Friends is terug van weggeweest en pakt meteen met een pak nieuwigheden uit. De grootste nieuwigheid is de verhuis van Lauwe naar Kortrijk. De zesde editie vindt op zaterdag 25 september op het evenementenplein Depart XXL op het Nelson Mandelaplein plaats. Onder meer het Kortrijks dj koppel The Bicky Duets zal er optreden. De ticketverkoop is gestart. 

 1. Nieuwe campagne meet luchtverontreiniging en geluidsoverlast op 71 plaatsen nabij E17 en R8
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem

  Nieuwe campagne meet luchtver­ont­rei­ni­ging en geluids­over­last op 71 plaatsen nabij E17 en R8

  De leefkwaliteit in de omgeving van de autosnelweg E17 en ring rond Kortrijk (R8) staat zwaar onder druk. Om de luchtverontreiniging en geluidsoverlast beter in kaart te brengen, start er eind oktober een nieuwe meetcampagne. Aan de hand van de resultaten worden later mogelijk acties ondernomen. De luchtkwaliteit en geluidsoverlast zijn een grote bezorgdheid, voor tienduizenden omwonenden. Dat is niet enkel in Kortrijk zo, maar ook in onder meer Harelbeke en Zwevegem.
 2. Kortrijk Spurs staat voor loodzwaar tweeluik na nederlaag in EuroCup tegen het Franse Tarbes: “Vechten en proberen beter te doen”
  BASKETBAL TOP DIVISION WOMEN

  Kortrijk Spurs staat voor loodzwaar tweeluik na nederlaag in EuroCup tegen het Franse Tarbes: “Vechten en proberen beter te doen”

  Top Division Vrouwen-ploeg Kortrijk Spurs ging woensdagavond in de heenmatch van het kwalificatieduel voor de EuroCup in eigen huis zwaar onderuit tegen Franse Tarbes. Coach Benny Mertens is zijn ploeg intussen al aan het voorbereiden op de return van volgende woensdag, maar ook op de competitiematch van dit weekend tegen Castors Braine.