Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Calebout. Olivier Calebout en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op.
Volledig scherm
Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Calebout. Olivier Calebout en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op. © RV

Federaal parket vordert tot 10 jaar cel voor West-Vlaamse Syriëstrijders

KortrijkDrie West-Vlaamse Syriëstrijders zijn maandagochtend in de Brugse correctionele rechtbank bij verstek berecht voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering. Kortrijkzaan Olivier Calebout (33) riskeert tien jaar cel voor zijn rol bij Islamitische Staat (IS). Voor zijn - vermoedelijk overleden - kompanen vorderde het federaal parket vijf jaar gevangenisstraf.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Guldensporencollege vraagt duidelijke regels: “Ook wij sluiten niet automatisch klassen vanaf vier besmettingen”
  Kortrijk

  Guldenspo­ren­col­le­ge vraagt duidelijke regels: “Ook wij sluiten niet automa­tisch klassen vanaf vier besmettin­gen”

  Het Guldensporencollege Kaai schakelt tot en met vrijdag 28 januari over naar afstandsonderwijs. “Uit noodzaak, want er zijn te veel leerkrachten afwezig door besmettingen”, zegt algemeen directeur Elke Vandekerckhove. Maar het Guldensporencollege sluit net zoals de secundaire scholengroep Rhizo niet automatisch meer klassen vanaf vier besmettingen. “We willen duidelijke regels.”