Loes Declerck heeft er zin in. Haar nieuwe horecazaak Loesje is sinds deze week open, in de Doorniksestraat 31.
Volledig scherm
PREMIUM
Loes Declerck heeft er zin in. Haar nieuwe horecazaak Loesje is sinds deze week open, in de Doorniksestraat 31. © Henk Deleu

Fan van zoete aardappelen? Ontdek het nieuwe Loesje: “We starten met takeaway”

KortrijkIn volle coronacrisis ondernemen: Loes Declerck (27) durft het aan. Ze maakt haar droom waar door in de Doorniksestraat in Kortrijk Loesje te openen. Gerechtjes met gepofte of zoete aardappelen staan er centraal. “De tweede lockdown in de horeca schrikt me niet af. Ik kan nu rustig met takeaway inlopen, terwijl de mensen Loesje zo al leren kennen”, vertelt de Kortrijkse.

 1. Tien schooldirecteurs hebben beter idee dan nieuwe teststrategie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systematische speekseltest”
  Kortrijk/Zwevegem

  Tien schooldi­rec­teurs hebben beter idee dan nieuwe teststrate­gie met sneltests voor onderwijs: “Elke week een systemati­sche speeksel­test”

  De directeurs van de tien middelbare scholen binnen de groep Rhizo in Kortrijk en Zwevegem vragen dat er een systematische preventieve speekseltesting wordt uitgerold in het onderwijs. Ze doen dat nu Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) een nieuwe teststrategie aankondigt. Hij wil de corona-uitbraken in scholen aanpakken met sneltesten voor hoogrisicocontacten. Dat is onvoldoende, menen de directeurs.
 2. Vismarkt krijgt ‘paleis aan het water’: bouw nieuwe residentie met autolift start deze zomer
  Kortrijk

  Vismarkt krijgt ‘paleis aan het water’: bouw nieuwe residentie met autolift start deze zomer

  Het doek valt over een zeven jaar durend debat rond de toekomst van het ‘pand Vobis’ op de hoek van de Handels- en Kasteelkaai, aan de Vismarkt. De sloop start, ondanks tegenstand van onder meer oppositiepartij Groen. Er wordt plaats vrijgemaakt voor ‘paleis aan het water’ Palazz’Eau: een residentie met zes gestapelde woningen en een autolift. De bouw start voor de zomer.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech