Twee Kortrijkse scholen krijgen middelen voor extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs.
Volledig scherm
Twee Kortrijkse scholen krijgen middelen voor extra plaatsen in het buitengewoon onderwijs. © Henk Deleu

Extra plaatsen buitengewoon onderwijs in Kortrijk: “Dit gaat over onderwijskwaliteit voor de meest kwetsbare kinderen”

KortrijkVlaams minister Ben Weyts (N-VA) investeert 3.642.731 euro in het Kortrijkse onderwijs. Met dit geld kunnen scholen in de stad 187 extra plaatsen creëren in het buitengewoon onderwijs. Die komen er in GO! Athena OV4 en BuSO De Lage Kouter. 

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getraumatiseerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtoffers te blijven steunen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getrauma­ti­seerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtof­fers te blijven steunen”

  Dzvinha uit Lviv in het westen van Oekraïne, een van de enige dameskoren in het land, zakt naar Kortrijk af om er op 16 augustus gratis op te treden. De opbrengst, wie komt luisteren kan een vrij te bepalen gift doen, gaat naar humanitair en medisch materiaal voor de miljoenen oorlogsslachtoffers. “De aandacht voor het onderwerp deemstert wat weg, maar de situatie blijft heel erg”, zegt Luc Moreels, voorzitter van de Belgisch-Oekraïense vriendenkring.