We zien (vlnr) Lara-Estée Decuypere en haar vriend Arthur Beugnies, Nicolas Beugnies en Cindy Beunens. Rechts een paasgranaat in witte chocolade
Volledig scherm
PREMIUM
We zien (vlnr) Lara-Estée Decuypere en haar vriend Arthur Beugnies, Nicolas Beugnies en Cindy Beunens. Rechts een paasgranaat in witte chocolade © RV

‘Explosieve paasgranaatjes’ van chocolatier Beugnies halen wereldpers, 1.000 stuks verkocht voor Oekraïne 12-12: “We verbloemen oorlog niet”

KortrijkNicolas Beugnies (51) en Cindy Beunens (46) van Beugnies Les Chocolats uit Marke bij Kortrijk kregen op sociale media bakken kritiek en bagger over zich heen. Nadat ze beslisten om voor het Consortium Oekraïne 12-12 ‘explosieve paasgranaatjes’ te verkopen. Toch kwamen mensen ook massaal de granaatjes kopen, tot uit Frankrijk. De chocolaterie haalde met de actie tot in Ecuador de pers. Ze verkochten er duizend, wat meteen 5.000 euro opbrengt voor Oekraïne 12-12.

 1. MIJN STAD. Op sleeptouw door Kortrijk met influencer en woordkunstenares Margot (28): “Een zomerse namiddag op het Plein, dat is tijd over hebben in een wereld zonder tijd”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Op sleeptouw door Kortrijk met influencer en woordkun­ste­na­res Margot (28): “Een zomerse namiddag op het Plein, dat is tijd over hebben in een wereld zonder tijd”

  Urban influencer, u vraagt zich misschien af wat dat betekent. We helpen een handje. Maak kennis met Margot Demeulemeester (28). De spring-in-’t-veld zet met ‘Kortrijk met Margot’ wat er leeft in de kijker. Leuke handels- en horeca-adresjes, weetjes, events, boeiende mensen… weinig ontsnapt aan haar aandacht op Instagram, TikTok en Facebook. “Het leven is te kort. Grijp alle kansen. Denk niet te veel na en beleef. Trial-and-error”, zegt Margot, die ons op sleeptouw neemt door haar stad.
  Kortrijk
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Fietsveilige doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelsestraat wordt deels fietsstraat

  Fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelse­straat wordt deels fiets­straat

  De aanleg van een fietsveilige doorsteek aan de winkel Euroshop, tussen de Moorseelsestraat en fietspaden in de Meensesteenweg en verderop de jaagpaden langs de Leie, is voltooid. Er is nu ook een nieuwe buurtparking met plaats voor tien wagens, een plaats voor een persoon met een beperking inbegrepen. Opmerkelijk: de Moorseelsestraat wordt deels ingericht als fietsstraat. De door aannemer Casteleyn & Zonen uitgevoerde werken kostten 221.682 euro.
  Kortrijk
 1. Criminaliteitscijfers in Kortrijk min of meer stabiel, maar cybercrime is sterke stijger: “Merkwaardig genoeg, zijn meeste slachtoffers jonge mensen”

  Criminali­teits­cij­fers in Kortrijk min of meer stabiel, maar cybercrime is sterke stijger: “Merkwaar­dig genoeg, zijn meeste slachtof­fers jonge mensen”

  De traditionele schommelingen buiten beschouwing gelaten, vallen geen grote uitschieters te noteren bij de criminaliteitscijfers van 2022 in de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede). Die werden getoetst aan de cijfers van drie jaar geleden, het laatste ‘normaal’ jaar voor corona. Het aantal fiets- en stepdiefstallen stijgt, diefstallen van werkmateriaal uit bestelwagens wegen ook op de cijfers. Topper in negatieve zin: een derde meer feiten van cybercrime.
  Kortrijk