We zien (vlnr) deken Geert Morlion, Dominiek Lodewijckx en Maarten Hertoghs van de Evangelische Kerk Kuurne, bij het gebouw Mariadorp in Bissegem. Fien Degroote was door ziekte verontschuldigd op het fotomoment
Volledig scherm
We zien (vlnr) deken Geert Morlion, Dominiek Lodewijckx en Maarten Hertoghs van de Evangelische Kerk Kuurne, bij het gebouw Mariadorp in Bissegem. Fien Degroote was door ziekte verontschuldigd op het fotomoment © Noël Maes

Evangelische Kerk Kuurne koopt Mariadorp in Bissegem

Bissegem/KuurneDe bisschop onttrok de wijkkerk van Mariadorp aan de Pyfferoenstraat in Bissegem aan de eredienst, in het kader van het kerkenplan Kortrijk. Het staat nu vast dat de Evangelische Kerk Kuurne Mariadorp koopt. Er is hierover een overeenkomst bereikt met de dekenij van Kortrijk. De verhuis van de Evangelische Kerk Kuurne naar Mariadorp is voorzien voor de komende maanden.

 1. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.
 2. Addhome pakt uit met pioniersproject in modulair bouwen. “Containerunits worden als legoblokken gestapeld tot een appartementsgebouw”
  Bredene/Kortrijk

  Addhome pakt uit met pioniers­pro­ject in modulair bouwen. “Container­units worden als legoblok­ken gestapeld tot een apparte­ments­ge­bouw”

  Addhome Group bouwt in Bredene het eerste appartementsgebouw met staalbouwmodules. Zie het als grote legoblokken van afgewerkte modules die op de site op elkaar gestapeld worden. De groep zal het project gebruiken als voorbeeld en wil zo andere projectontwikkelaars mee over de streep trekken. “Je wint enorm veel tijd”, legt Basiel Van Cauwenberge uit.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.