Ereburgemeester Antoon Sansen stelde het boek 'van volksjongen tot burgemeester' voor op het terras van taverne De Vlasblomme. Hij wordt hier geflankeerd door burgemeester Ruth Vandenberghe en auteur Karel Cambien.
Volledig scherm
PREMIUM
Ereburgemeester Antoon Sansen stelde het boek 'van volksjongen tot burgemeester' voor op het terras van taverne De Vlasblomme. Hij wordt hier geflankeerd door burgemeester Ruth Vandenberghe en auteur Karel Cambien. © Henk Deleu

Ereburgemeester Antoon Sansen (88) stelt boek voor… op gezellig terrasje: “Kortrijk was mijn maîtresse”

Kortrijk‘Van volksjongen tot burgemeester’ vertelt het verhaal van Antoon Sansen (88), van 1988 tot 1994 burgemeester van Kortrijk. De man van het volk, nog altijd geliefd bij oudere generaties, stelde het boek zaterdagochtend voor. Net op T-Day: de dag van de bevrijding van de terrassen. Dus trok Antoon Sansen toepasselijk… naar het gezellige terras van taverne De Vlasblomme op Hoog Kortrijk: “Ik ben een echte ‘terrassenman’, altijd al geweest”, glimlacht hij.

  1. Natalia, Regi, Fiesta Perez, Gene Thomas, Willy Sommers,… Depart XXL ontvangt topartiesten
    Kortrijk

    Natalia, Regi, Fiesta Perez, Gene Thomas, Willy Sommers,… Depart XXL ontvangt toparties­ten

    Het coronaveilig evenementenplein Depart XXL op het Nelson Mandelaplein op Weide vormt deze zomer het decor voor Kortrijk Popt. Vlaamse topartiesten geven vijf avonden het beste van zichzelf, in een organisatie van DR Events. “We mogen per optreden zittend tot 890 aanwezigen toelaten, tot er verdere richtlijnen komen. Want zodra het ook staand mag, kan de capaciteit verder uitgebreid worden”, zegt schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA).