illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
illustratiebeeld © Getty Images/Cultura RF

Energiecrisis stuwt hulpaanvragen lucht in, OCMW helpt al 3.850 gezinnen in Kortrijk: “Vooral eenoudergezinnen en alleenstaanden kwetsbaar”

KortrijkHet OCMW van Kortrijk voelt het effect van de energiecrisis. Waar er in 2014 nog 3.132 dossiers waren om gezinnen te ondersteunen, zijn er dat nu al 3.850, goed voor een stijging met bijna 23 procent. “We zien voor het eerst een nieuw cliënteel. Mensen met een inkomen uit arbeid die toch hun rekeningen niet meer kunnen betalen”, zegt schepen van Armoedebestrijding Philippe De Coene.

 1. Gedetineerde al enkele dagen op vrije voeten nadat hij in Kortrijk ontsnapt uit eerste detentiehuis van ons land
  Kortrijk

  Gedetineer­de al enkele dagen op vrije voeten nadat hij in Kortrijk ontsnapt uit eerste detentie­huis van ons land

  Een kortgestrafte man is ontsnapt uit het detentiehuis in Kortrijk. Dat gebeurde vorige week vrijdagavond al, maar raakte nu pas bekend. Het gaat om een 30-jarige man die ondertussen al enkele dagen op vrije voeten is. “Hij is op vandaag nog niet gevat”, bevestigt woordvoerster Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen. Vlaams Belang is er niet over te spreken. “Deze ontsnapping werd aanvankelijk verzwegen”, vindt fractieleider Wouter Vermeersch. Er blijven momenteel zeven kortgestraften in het eerste detentiehuis van ons land. Er is plaats voor vijftig.
 2. Jaguar Land Rover Dejonckheere houdt opendeur in nieuwbouw: “Geen terugval in verkoop, we halen met hele groep kaap van 6.000 verkochte wagens in 2022”
  PREMIUM
  Zwevegem/Kortrijk

  Jaguar Land Rover Dejonckhee­re houdt opendeur in nieuwbouw: “Geen terugval in verkoop, we halen met hele groep kaap van 6.000 verkochte wagens in 2022”

  Jaguar Land Rover Dejonckheere heeft Kortrijk verlaten. Om net over de grens, op het bedrijvenpark De Pluim in Zwevegem, een nieuwbouw te openen. “Waar we vlak voor de autokeuring zitten. Wie zijn wagen afgekeurd ziet, kan meteen een nieuwe kopen bij ons”, glimlacht zaakvoerder Christophe Dejonckheere (52). Er is dit weekend een opendeur voor het grote publiek, in de nieuwbouw.