Het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Iepersestraat
Volledig scherm
Het kruispunt van de Brugsesteenweg met de Iepersestraat © Peter Lanssens

“Elf ongevallen in vijf jaar”: zwart kruispunt op Brugsesteenweg krijgt mogelijk verkeerslichten

KortrijkHet kruispunt van de Brugsesteenweg (N50) met de Iepersestraat in Kortrijk, een van de 32 gevaarlijke punten in West-Vlaanderen op basis van recente ongevallenstatistieken, krijgt mogelijk toch verkeerslichten. Een timing is er (nog) niet. Er loopt nu eerst een nieuwe verkeersstudie.

 1. Lucas Rougeaux (KV Kortrijk) maakt zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League: “Ik heb geprobeerd me te tonen aan de coach”
  Voetbal 1A

  Lucas Rougeaux (KV Kortrijk) maakt zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League: “Ik heb geprobeerd me te tonen aan de coach”

  KV Kortrijk speelde dinsdagavond 1-1 gelijk tegen Sporting Charleroi. Lucas Rougeaux kopte de Kerels op voorsprong, maar zeven minuten later trapte Bayo de gelijkmaker voorbij Ilic in doel. Charleroi kwam nog enkele keren goed opzetten, maar Ilic pakte uit met enkele prima reddingen. De West-Vlamingen konden na de wedstrijd dan ook leven met een puntendeling.
 1. Ondernemer staat voor grootste horeca-avontuur van zijn leven in 18de-eeuwse herenhoeve: “Zo veel zin om er een lap op te geven”
  PREMIUM
  Kortrijk/Helkijn/Molenbaix

  Ondernemer staat voor grootste horeca-avon­tuur van zijn leven in 18de-eeuw­se herenhoeve: “Zo veel zin om er een lap op te geven”

  Horeca-ondernemer Bert Vanhalle (51) runt in Molenbaix bij Celles, op 25 minuten rijden van Kortrijk, sinds kort Ferme D’Ecavée. Die stijlvol gerenoveerde 18de-eeuwse herenhoeve omvat een restaurant, hotel en feestzalen. Binnenkort komen er ook nog een buiten- en wijnbar bij. “We gaan er een lap op geven, de mogelijkheden hier zijn enorm”, zegt de Markenaar.
 2. Minder transmigranten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaamse gouverneur op toenemende problematiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”
  West-Vlaanderen

  Minder transmi­gran­ten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaam­se gouverneur op toenemende problema­tiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”

  West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op tot een betere samenwerking tussen Frontex, Europol en de federale gerechtelijke politie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek. Dat zegt hij op basis van de jaarcijfers van het aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. Dat cijfer ligt dit jaar lager omdat er minder controles gebeurden, maar volgens de gouverneur gaat het in werkelijkheid om een toenemend probleem.