Motorhomes, maar ook auto's met caravan, moesten met hun wielen op de weegpunten gaan staan, tijdens de weging van hun voertuig op de parking van de politiezone Vlas in Kortrijk.
Volledig scherm
Motorhomes, maar ook auto's met caravan, moesten met hun wielen op de weegpunten gaan staan, tijdens de weging van hun voertuig op de parking van de politiezone Vlas in Kortrijk. © Hans Verbeke

Eigenaars blij met gratis weging en controle van hun motorhome: “Ook wij houden het graag veilig”

Kortrijk17 eigenaars van motorhomes of caravans kwamen zaterdag langs bij de politiezone Vlas om hun voertuig te laten wegen en controleren. “We stellen immers vast dat sommige mensen zich verkijken op het maximaal toegelaten gewicht, als ze gepakt en gezakt op reis vertrekken”, klinkt het bij de politie. Dat is niet alleen onveilig, je riskeert er ook een fikse boete mee.”

 1. Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvangers zijn nieuw cultuurcafé en nieuwe theaterzaal”
  Kortrijk

  Renovatie schouwburg start in 2023 en kost 14,3 miljoen euro: “Blikvan­gers zijn nieuw cultuur­café en nieuwe theater­zaal”

  De stad stelt WIT Architecten BV aan om een ingrijpende renovatie van de stadsschouwburg in Kortrijk uit te tekenen. De werken, met als blikvangers een nieuw cultuurcafé en een nieuwe theaterzaal voor tweehonderd personen, vatten in augustus 2023 aan. Het projectbudget is dankzij steun via het programma Vlaamse Veerkracht opgetrokken naar ruim 14,3 miljoen euro.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.