Sfeerbeeld vrijdagavond, nabij de Grote Markt
Volledig scherm
Sfeerbeeld vrijdagavond, nabij de Grote Markt © Henk Deleu

Eerste Konvert Koerse vrouwenkoers smaakt naar meer, Julie De Wilde wint

KortrijkDe eerste editie van de nieuwe UCI dames elite 1.1 wedstrijd Konvert Koerse is uitgedraaid op een succes. De organisatie van de vrouwenkoers verliep vlekkeloos en met Julie De Wilde is er een mooie winnares. Zij krijgt een speciale wisselbeker. Als ze nu nog twee keer in vier jaar tijd wint, mag ze een stuur met gouden remmen ter waarde van 25.000 euro mee naar huis nemen.

 1. ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldigden campingmoord vertonen geen greintje spijt in laatste woord
  PREMIUM
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN. “Ik heb niets te zeggen”: beschuldig­den camping­moord vertonen geen greintje spijt in laatste woord

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke heeft de jury zich teruggetrokken voor het beraad over de schuldvragen. In hun laatste woord maakten Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) een gelaten indruk. Geen greintje spijt of zelfs maar enige aanzet tot verontschuldigingen kwam uit hun mond. De jury moet nu oordelen wie welk aandeel had bij de gruwelijke moord op Mihael Parrent (37).
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.