Rechter Jeroen De Mets en zijn griffier Tommy Kerkhove hadden de eer de eerste 'hybride' correctionele zitting in Kortrijk in goede banen te leiden.
Volledig scherm
Rechter Jeroen De Mets en zijn griffier Tommy Kerkhove hadden de eer de eerste 'hybride' correctionele zitting in Kortrijk in goede banen te leiden. © LSI

Eerste ‘hybride’ correctionele zitting met videoconferencing op Kortrijkse rechtbank verloopt zonder problemen: “Beeld en klank heel goed.”

Kortrijk/RoeselareOp de rechtbank in Kortrijk is maandag de eerste correctionele rechtbankzitting met mogelijkheid tot videoconferencing gehouden. Advocaten en beklaagden konden kiezen om hun zaak of uitspraak vanop afstand te volgen of te aanhoren.

 1. Vroegere Sint-Maartenskliniek wijkt voor hoogbouw met 172 studentenkamers: “We kunnen ze niet naar Waregem of Roeselare blijven sturen”
  Kortrijk

  Vroegere Sint-Maartens­kli­niek wijkt voor hoogbouw met 172 studenten­ka­mers: “We kunnen ze niet naar Waregem of Roeselare blijven sturen”

  De gewezen Sint-Maartenskliniek nabij de Groeningebrug wijkt voor een nieuwe residentie met 172 studentenkamers, met veel aandacht voor groen. De nieuwbouw is tegen het academiejaar 2023-2024 klaar. De stad Kortrijk verlengt de opheffing van het verbod op nieuwe koten. “Want er is een behoefte aan 1.500 nieuwe studentenkamers”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens.
 2. 150 handtekeningen tegen doortrekken van ring rond Kortrijk tussen Doornikse- en Oudenaardsesteenweg
  Kortrijk

  150 handteke­nin­gen tegen doortrek­ken van ring rond Kortrijk tussen Doornikse en Ouden­aardse­steen­weg

  De stad Kortrijk liet in een officieel advies aan de Vlaamse overheid weten niet achter een piste voor de voltooiing van de ring rond Kortrijk (R8) tussen twee steenwegen te staan. Ook omwonenden zijn die mening toegedaan. Ze willen liever een groene long en fietssnelweg tussen de Doorniksesteenweg aan restaurant Colmar en Oudenaardsesteenweg. Het actiecomité ‘Buren van R8’ overhandigde vorige dinsdag een petitie met 150 handtekeningen aan schepen van Ruimtelijke Ordening Wout Maddens (Team Burgemeester).