Het nieuw detentiehuis komt in het vroegere rusthuis Lichtendal, tussen de Sint-Denijseweg en Etienne Sabbelaan, vlak bij de hogeschool Vives en de universiteit Kulak
Volledig scherm
Het nieuw detentiehuis komt in het vroegere rusthuis Lichtendal, tussen de Sint-Denijseweg en Etienne Sabbelaan, vlak bij de hogeschool Vives en de universiteit Kulak © CD&V/Belga

Eerste detentiehuis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden”

KortrijkEr komen tegen 2024 vijftien detentiehuizen in ons land. De federale regering maakt daar 92 miljoen euro voor vrij. Het eerste komt in het vroegere rusthuis Lichtendal aan de Sint-Denijseweg op Hoog Kortrijk, en opent uiterlijk tegen februari 2022. Dat bevestigt federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “We houden op 28 oktober een buurtoverleg, om het concept toe te lichten. Ik wil in Kortrijk tonen dat een detentiehuis werkt. Het is goed dat Kortrijk het voortouw neemt in de strijd tegen straffeloosheid.”

  1. Kortrijks bekendste nachtcafé beperkt openingsuren: “Dansen met mondmasker is complete grap”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Kortrijks bekendste nachtcafé beperkt openings­uren: “Dansen met mondmasker is complete grap”

    Nu de uitgaansbuurt in Kortrijk niet met sneltesten mag werken, beperken de uitbaters hun openingsuren. Zo sluit De Geverfde Vogel vanaf deze week om 2 uur. “Het nachtleven kan niet opstarten met mondmaskers”, zegt zaakvoerder Robbert Vandaele. “Laat ons ofwel verplicht sluiten en geef ons steunmaatregelen of geef ons de kans om op een veilige manier te werken.”