De politie controleert op het eerste coronaveilig festivalplein van ons land: op zaterdag 10 oktober, tijdens de mini-Alcatraz Sound of Noise voor metalliefhebbers.
Volledig scherm
De politie controleert op het eerste coronaveilig festivalplein van ons land: op zaterdag 10 oktober, tijdens de mini-Alcatraz Sound of Noise voor metalliefhebbers. © BELGA

Eerste coronaveilig minifestivalplein van ons land blijft open in Kortrijk: “Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”

KortrijkTenzij het anders staat in het ministerieel besluit, moet de maximumcapaciteit van het eerste outdoor-evenementenplein van ons land in Kortrijk verder naar beneden: naar 400 bezoekers. De oorspronkelijke maximumcapaciteit was 1.200 bezoekers. “Toch blijven we het plein inzetten als baken van hoop voor artiesten, professionals en publiek. Corona mag ons niet dwingen om onder een steen te leven”, zeggen Axel Ronse en Kelly Detavernier, N-VA-schepenen van respectievelijk Cultuur en Evenementen. Ook de maximumcapaciteit van de indoorzaal Depart, waar eerder deze maand heisa over was nadat een bezoeker een opmerkelijk filmpje verspreidde, moet verder naar beneden.

  1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
    Play

    Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

  2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
    Play

    Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen