Een voorbeeld van een coronaproof optreden in Newcastle. Kortrijk gaat voor een nog veel gezelliger evenementenplein.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een coronaproof optreden in Newcastle. Kortrijk gaat voor een nog veel gezelliger evenementenplein. © stad Kortrijk

Eerste coronaproof evenementenplein van België komt in Kortrijk en kan tot 1.200 bezoekers aan

Kortrijk opent midden september als eerste stad in ons land een coronaproof evenementenplein. Depart XXL komt op Weide en kan tot 1.200 bezoekers aan. “Ik roep andere steden op om het voorbeeld van Kortrijk te volgen en zo de zwaar getroffen evenementensector te steunen”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA). “Misschien overtuigen we zo zelfs de Warmste Week om eind dit jaar toch nog iets te doen in Kortrijk”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA). 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. “Geen mondmasker op? Hou je kind dan thuis”: Katholieke Basisscholen Kortrijk volgt (met tegenzin) nieuwe richtlijn
  PREMIUM
  Kortrijk

  “Geen mondmasker op? Hou je kind dan thuis”: Katholieke Basisscho­len Kortrijk volgt (met tegenzin) nieuwe richtlijn

  De gemoederen lopen hoog op nu er met ingang van deze week een mondmaskerplicht vanaf 6 jaar geldt op school. In Kortrijk toonden drie ouders hun ongenoegen door aan basisschool Sint-Paulus met pamfletten op te dagen. “Een mondmasker dragen is ongezond, zeker voor kleine kinderen”, vinden ze. “We staan er zelf niet voor te springen, maar het moet. Ouders die niet willen dat hun kind een mondmasker draagt op school, moeten hun kind thuishouden”, reageert woordvoerder Rik Bossuyt van scholengemeenschap Katholieke Basisscholen Kortrijk.