30.000 bezoekers genieten vanaf vandaag op metalfestival Alcatraz met volle teugen van hun eerste festival in minstens anderhalf jaar. Dankzij het Covid Safe Ticket kan dat zonder mondmasker en zonder afstand.
Volledig scherm
30.000 bezoekers genieten vanaf vandaag op metalfestival Alcatraz met volle teugen van hun eerste festival in minstens anderhalf jaar. Dankzij het Covid Safe Ticket kan dat zonder mondmasker en zonder afstand. © Joyce Mesdag

Eerst een stop in testcentrum, daarna headbangen op metalfestival Alcatraz: “Gedoe, maar voor een tof weekend hebben we veel over”

KortrijkWe zijn vertrokken: 30.000 bezoekers genieten vanaf vandaag op metalfestival Alcatraz met volle teugen van hun eerste festival in minstens anderhalf jaar. Crowdsurfen, headbangen, een compleet wildvreemde kussen… het kan er allemaal vrij veilig, dankzij het Covid Safe Ticket.

  1. REPORTAGE. Standhouders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscenario: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Standhou­ders Brugse kerstmarkt klaar voor opening, maar vrezen ook rampscena­rio: “Wat als ze ons na enkele dagen weer sluiten?”

    De nieuwe ‘kerstcontainers’ zijn aangekleed, de voorraden aangevuld en de goesting is groot: de standhouders op de Brugse kerstmarkt zijn helemaal klaar voor de grote opening vrijdagavond. De ‘kerstmarkt 2.0', met de nieuwe zwarte kraampjes en een indrukwekkende koepel in het midden van de Markt, zal wellicht héél veel volk richting de Breydelstad lokken. Dat denken ook de standhouders, zeker nu de lichtwandeling Wintergloed groen licht kreeg van gouverneur Carl Decaluwé. “Alleen moeten we bidden dat we binnen een paar dagen al niet weer moeten sluiten”, klinkt het. Wij gingen op pad in Brugge en snoven de sfeer onder de standhouders op.