Stefanie Clinckemaillie van Merveil biedt een opleiding tot ceremoniespreker aan
Volledig scherm
Stefanie Clinckemaillie van Merveil biedt een opleiding tot ceremoniespreker aan © Henk Deleu

Een opleiding volgen om ceremoniespreker te worden op huwelijken en begrafenissen? Het kan!

Een opleiding volgen tot ceremoniespreker voor huwelijken en begrafenissen? Het kan binnenkort dankzij een opleiding die Stefanie Clinckemaillie uit Kortrijk aanbiedt. Sinds vier jaar werkt ze zelf als ceremoniespreker en ze wil haar kennis doorgeven. “Of ik op die manier geen extra concurrentie creëer? Ik krijg veel meer aanvragen binnen dan ik er kan aanvaarden. Er zijn méér mensen nodig die dit doen.”

  1. Sportdokter en voormalig olympiër Michaël Bultheel over de kunstinstallatie van Poppe: “Heel waarschijnlijk dat hij last van zijn achillespees zal krijgen”
    watou/kortrijk

    Sportdok­ter en voormalig olympiër Michaël Bultheel over de kunstin­stal­la­tie van Poppe: “Heel waarschijn­lijk dat hij last van zijn achilles­pees zal krijgen”

    Mikes Poppe uit Antwerpen heeft een van de opvallendste kunstinstallaties van het Kunstenfestival in Watou. Het hele festival, tot begin september, trekt hij van woensdag tot zondag 8 uur per dag een beeld van 68 kilogram voort. Zijn kunstinstallatie is een ode aan de noeste arbeid van boeren in de streek. Maar is het menselijk lichaam daar wel voor gemaakt, vroegen we aan sportdokter en voormalig olympiër Michaël Bultheel.