Niek Bossaert, Bert De Clerck en Thijs Clinkemaillie: drie jonge ondernemers die een uniek concept uitwerkten om de 125ste verjaardag van het kasteel van Heule te vieren.
Volledig scherm
Niek Bossaert, Bert De Clerck en Thijs Clinkemaillie: drie jonge ondernemers die een uniek concept uitwerkten om de 125ste verjaardag van het kasteel van Heule te vieren. © Henk Deleu

Een gebakje en een madeirawijn uit 1895 om de 125ste verjaardag van het kasteel van Heule te vieren: “Ongelofelijk dat deze wijn de tand des tijds heeft doorstaan”

HeuleOm 125 jaar kasteel van Heule te vieren haalde wijnhandelaar Bert De Clerck een madeirawijn boven van 125 jaar. Samen met patissier Niek Bossaert en restauranthouder Thijs Clinckemaille werd een smakelijk concept samengesteld om die verjaardag niet zomaar voorbij te laten gaan. “Het doet ons bijzonder veel plezier hoe we de geschiedenis van Heule met drie jonge ondernemers kunnen samen brengen in gastronomie.”

 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Al 125 horecazaken ‘over te nemen’ in regio Kortrijk: “We dreigen het niet te redden, het is een noodkreet”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Al 125 horecaza­ken ‘over te nemen’ in regio Kortrijk: “We dreigen het niet te redden, het is een noodkreet”

  De horecabazen zijn de onzekerheid méér dan beu. Woensdagavond werden aan 125 horecazaken in Kortrijk, Aalbeke, Heule, Harelbeke en Kuurne borden opgehangen, met daarop het opschrift ‘Immo VDB – Zaak Over Te Nemen Door De Overheid’. “We slaken zo een noodkreet. Niet alleen in Kortrijk, maar in het hele land. Want de horeca is sinds het begin van de coronacrisis al acht maanden dicht. De regering kijkt schaamteloos toe naar deze afslachting”, zeggen de actievoerders.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre