Bij een zwaar ongeval langs de E17 in Aalbeke raakten twee Fransen van Roemeense origine levensgevaarlijk gewond toen hun stilstaande wagen, deze Ford Fiesta, werd aangereden. Eén van hen overleed later aan zijn verwondingen.
Volledig scherm
Bij een zwaar ongeval langs de E17 in Aalbeke raakten twee Fransen van Roemeense origine levensgevaarlijk gewond toen hun stilstaande wagen, deze Ford Fiesta, werd aangereden. Eén van hen overleed later aan zijn verwondingen. © LSI

Eén dode en twee zwaargewonden op E17: auto knalt tegen stilstaand voertuig dat eerder al aan het spookrijden was

Aalbeke/Rekkem/MoeskroenOp de snelweg E17 in Aalbeke (Kortrijk) raakten woensdagavond twee Fransen van Roemeense origine levensgevaarlijk gewond bij een zwaar en bizar verkeersongeval. Hun stilstaande Ford Fiesta werd achteraan aangereden door een BMW X5 van een Nederlands koppel, dat ongedeerd bleef. Een derde wagen reed vervolgens op de BMW in. Eén van de Roemenen stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

 1. Vlaams Belang stemt eerst mee met fietsveilige doorsteek aan Euroshop in, om daarna over ontbreken van voetpad te klagen

  Vlaams Belang stemt eerst mee met fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop in, om daarna over ontbreken van voetpad te klagen

  Vlaams Belang klaagt meteen na de opening van een nieuwe fietsveilige doorsteek tussen Moorseelsestraat en Meensesteenweg er het gebrek aan een voetpad aan. Nochtans blijkt hetzelfde Vlaams Belang eerder met het project ingestemd te hebben in de gemeenteraad. “En Vlaams Belang heeft inhoudelijk geen argumenten”, vindt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). Daar is Vlaams-Belang fractieleider Wouter Vermeersch het absoluut niet mee eens.
  Kortrijk
 2. HUIZENJACHT. De pittoreske dorpjes van Ieper: “Een kleine villa vanaf 300.000 euro, voor wie de handen uit de mouwen steekt”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. De pittoreske dorpjes van Ieper: “Een kleine villa vanaf 300.000 euro, voor wie de handen uit de mouwen steekt”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Met vastgoedmakelaar Peter Despriet trekken we door de deelgemeenten van Ieper, van Boezinge tot Dikkebus. “Een mooie halfopen woning voor een goede prijs, op wandelafstand van het centrum: geen wonder dat deze wijk steeds populairder wordt.”
  Ieper
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.